Van, aki a borzongást szereti, mások a tetoválásokat. Zombie Boy mindkettőt, de azt nem, ha a testére varrt mintát illetéktelenül használják horror sorozatok készítői.

Balra Zombie Boy és jobbra a film szereplője (Kép forrása: THR)

Rick Genest, a Zombie Boy néven működő kanadai modell arról híresült el, hogy az egész testét lefedő csontváz tetoválást varratott magára. Szokatlan megjelenése számos szereplési lehetőséget jelent számára, így például feltűnt az extravagáns Lady Gaga nem kevésbé extravagáns Born this way című dalának klipjében is. Nem lepődünk meg tehát, ha az ijesztő külső esetleg megihlette a többszörös Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt horror sorozat, az American Horror Story alkotóit is. A Twentieth Century Fox Television által gyártott sorozat egy részében legalábbis feltűnik egy szereplő, aki a megszólalásig hasonló testfestésben lövöldözni kezd egy középiskolában, majd öngyilkos lesz.

Az epizód bemutatását követően Genest azonnal jelezte a stúdió felé, hogy a sztoriban megjelenő tetkó sérti szerzői jogait, így a felek tárgyalóasztalhoz ültek, hogy Zombie Boy levédetett tetoválásának használatáról megegyezzenek. A napokban az érintettek peren kívüli megállapodást kötöttek. Ugyan ennek részletei nem ismertek, az nem csoda, hogy elkerülték a bíróságot: ha a testület ugyanis megállapítja a jogsértést, a kártérítés összege, de akár a jelenetek utómunkával történő módosítása is jelentős költséget jelentett volna, ugyanakkor az is előfordulhatott volna, hogy a bíróság úgy ítéli meg, hogy az alkotói szabadság fogalmába még belefér a tetoválás szerepeltetése, esetleg megkérdőjelezi az ilyen alkotások szerzői jog által történő védhetőségét.

A filmben szereplő tetoválások körüli jogvita nem egyedülálló. Korábban a Másnaposok 2 alkotói ellen Mike Tyson tetoválómestere nyújtott be keresetet, mondván a film sminkesei az általa a boxoló arcára varrt alkotást másolták. A bíróság elutasította a keresetet, ami a film forgalmazásának felfüggesztését kérte, ám jelezte, érdemes lenne vizsgálni a tetoválás felhasználásának körülményeit. Erre már nem került viszont sor, mert a felek megegyeztek a felhasználás feltételeiről.

(Via: The Hollywood Reporter)