Múlt heti utolsó bejegyzésünk után egy poszt erejéig megmaradunk a műszaki cikkeknél, mert olyasvalamit találtunk, ami mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. A képen látható, kínai gyártmányú külső memóriát egy orosz fogyasztó vásárolta, abban a reményben, hogy az 500 GB kapacitással megfelelő eszközt szerez adatai tárolásához.

Amikor azonban felmásolt rá egy 1,5 gigabájt méretű filmet, meglepődve tapasztalta, hogy az anyagnak csak az utolsó néhány perce került rá az adathordozóra. Számítógépes szakember lévén gyorsan szétszedte a Samsung márkajelzéssel ellátott eszközt, amikor is meglepve tapasztalta, hogy az 500 gigás memóriakártya helyén egy 128 megabájtos adathordozó, továbbá a megfelelő súly biztosítása érdekében két nagyméretű anyacsavar (!) található.

További trükkje a külső vinyónak, hogy látszólag képes volt 128 megabájtnál nagyobb adatmennyiség befogadására: engedte felmásolni a fájlokat, majd mikor az adathordozó megtelt, részben felülírta a már meglévő fájlokat, mindenből csak egy töredéket tartva meg, hogy a látszat meglegyen...