Mi az, két marhahúspogácsa, saláta, sajt, uborka, hagyma és speciális szósz egy szezámmal szórt zsemlében? Nem, nem Big Mac, hanem Big King.

 

A Big Machez hasonló szendvics forgalmazása ugyan nem sért semmilyen szabályozást, és a témában megkeresett McDonald’s képviselőit sem zavarta a Burger King szendvicsének hasonlósága, a dolog azonban mindenképp megmosolyogtató.

A királyi gyorsétterem lánc egyébként nem először próbálkozik közvetlen versenytársa mára már szimbólummá vált hamburgerének másolásával.  A Big King 1997-ben tűnt fel először a kínálatukban, azonban akkor még középső hamburgerzsemle nélkül. A lépés a CNBC által megkérdezett üzleti szakértő szerint teljesen normális a gyorséttermi szektorban, az arany íves konkurens, ha akarna, sem tehetne semmit a Big King ellen.

Egymás mellé téve a két hamburgert, a különbség szinte elhanyagolható, a CNBC riportere, Jane Wells szerint azonban ízben némileg elüt egymástól a Big Mac és a Big King, a Burger King szendvicsében ugyanis hangsúlyosabban megjelenik grillezett hús és a hagyma íze, mondta az újságíró.

via: cnbc