Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Big Mac klónt dob piacra Amerikában a Burger King

Mi az, két marhahúspogácsa, saláta, sajt, uborka, hagyma és speciális szósz egy szezámmal szórt zsemlében? Nem, nem Big Mac, hanem Big King.

0 Tovább

Jay-Z új albumán pörögnek a kalózok

Megjelenése előtt egymillió Samsung felhasználó számára ingyen elérhetővé tette új albumát Jay-Z. A Magna Carta Holy Grail lemezhez készült appot azonban feltörték. A kalózverzió letöltési mutatói pedig azonnal pörögni kezdtek.

Három nappal a hivatalos lemezbemutató előtt egymillió Samsung okostelefon, illetve táblagép tulajdonosa tölthette le ingyenesen a híres amerikai rapper új albumát. Hogy az appot feltörték az sajnos nem meglepő, az illegális letöltés mögötti motiváció azonban ezúttal többféle is lehet.

0 Tovább

Korai még temetni a zenei CD-ket - tizenkét mázsa hamisítványt találtak

Úgy tűnik, a zenei CD-k, köszönik, jól vannak és kelendőek, hiszen valakiknek megéri a hamisítás kockázata is. Az eddigi legnagyobb illegális, Angliába tartó szállítmányt foglalták le a manchesteri repülőtéren.

Az észak-angliai repülőtér vámosai mintegy negyedmillió font értékű szállítmányra bukkantak a Hong Kong-ból küldött csomagok között. A vámhatóság munkáját a BPI és IFPI zenei jogvédő szervezetek segítették az akció során. Az 1200 kilós szállítmány egy olyan konténerben utazott, amelyben a papírok szerint autókba szánt mp3 lejátszóknak kellett volna lenniük. Valójában több előadó sokezer hamis CD-je fogadta a vámügyi nyomozókat.

0 Tovább

Kalózokra csapott le a NAV!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrzést végeztek egy budapesti üzlethelyiségben. A kiszolgáló pulton több filmet és játékszoftvereket tartalmazó, házi készítésű borítóval ellátott DVD-t kínáltak. Miután a pénzügyőrök közölték a boltban tartózkodó személlyel, hogy ellenőrzést tartanak, ő egy hátsó helyiségbe sietett, ahonnan egy kattanást lehetett hallani. A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során felfigyeltek egy elforgatható, zsanérokkal falhoz rögzített szekrényre, ahonnét - egy kialakított rejtekhelyről - nagy mennyiségű, DVD-re és Blu-ray lemezre írt film és játékszoftver került elő. A pénzügyőrök az ellenőrzés során több, házilag nyomtatott, méretre vágott DVD borítót, valamint üres DVD tokokat és filmeket is találtak. A helyszínen előkerült egy iskolai füzet, melyben a filmekre és szoftverekre vonatkozó „nyilvántartást” vezették. Az ellenőrzés során a helyszínen megjelent egy másik személy is, akinek a gépjárművében a járőrök szintén nagy mennyiségű DVD lemezt találtak. Az ellenőrzött személyek nem tudták igazolni a filmek és művészeti alkotások származását, valamint azok forgalmazásához szükséges szerződést sem tudtak bemutatni. A pénzügyőrök értesítették a NAV nyomozóit, akik a helyszínen lefoglaltak 406 db, borítóval ellátott DVD tokot, 1176 db filmet és játékszoftvereket tartalmazó hordozót, valamint 20 db, a játékszoftverek használatához szükséges konzolgépet.

A NAV pénzügyőrei egy másik esetben egy budapesti piacon jártak, ahol a próbavásárlás során megvásárolt DVD-ken nem szerepelt a szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica. Ezt követően ellenőrzést végeztek, amelynek során lefoglaltak mintegy 14 ezer db DVD-t, 3500 db CD-t, illetve összesen csaknem 300 db pendrive-ot, memóriakártyákat és Blu-ray lemezt.

Ugyanezen a piacon hasonlóan illegálisan másolt, különféle műsoros, szerzői jogvédelem alatt álló műveket tartalmazó DVD-ket találtak a pénzügyőrök, itt 523 db másolt műsoros DVD-t foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei mindhárom esetben értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

(Forrás: NAV, Via: HENT)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek