Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akcióban a pénzügyőrök!

Ezen a héten annyira aktívak voltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, hogy jó ötletnek tűnik összefoglalni, a hét négy munkanapján mi is történt a hamisítás világában itthon.

Kedden hamis törülközök lefoglalását jelentette be a NAV. Összesen 26 millió forint értékű hamisítvány Vámosszabadi térségében kerül elő. Az átvizsgált járműben fedőáruként elhelyezett nem védett márkájú törülközött alatt találták meg az FC Barcelona, a Manchester United, aLiverpool FC, az Arsenal, a Mercedes, a Ferrari és Suzuki védjegyeivel illegálisan ellátott tisztálkodási eszközöket.

Szerdán mosószer hamisító hálózat lebuktatásáról adtak hírt. Előbb Rajkánál állítottak meg egy szlovák teherautót és az azt kísérő gépjárművet, amelyek ellenőrzése során 3840 flakon folyékony mosószer, valamint több ezer darab, szlovák és holland nyelvű címke és terméktájékoztató került elő. A mosószerszállítmány rakodási helyét Győr-Moson-Sopron megyében azonosították, ahol a 24 órán belül megtartott házkutatás során szintén nagymennyiségű hamisítványt és az ezek előállításához szükséges berendezéseket találták meg. Az akcióban lefoglalt mosószer becsült értéke összesen tízmillió forint. Fél éven belül egyébként ez a harmadik ilyen eset.

Csütörtökön egy hamis gyermekruhákat szállító sofőr megállapításáról érkezet hír. Az angol vezető Nagylaknál bemutatott okmányai szerint textilárut szállított Törökországból Finnországba. A jármű rakterében 6605 darab - különféle világmárka jelzésével ellátott – gyermek rövidnadrágot, farmernadrágot, pólót, trikót találtak. Az előzetes szakértői vélemény alapján 11,5 millió forint értékű ruházati termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány.

Végül péntek reggeli az a sajtóközlemény, amely 50 millió forint értékű hamis óra lefoglalásáról adott hírt. A több mint 9000 darab hamisítványra budapesti bevásárlóközpontokban található márkaboltokban bukkantak rá.

Gyors számításaink szerint tehát néhány nap alatt több mint 97 millió forint értékű hamisítvány ügyében intézkedtek a pénzügyőrök. 

0 Tovább

Csepeli biciklikereskedőnél találtak hamis DVD-ket

Egy csepeli kerékpárüzlet padlásán több mint 12 ezer darab írható DVD lemezt foglaltak le a Nemzeti Adó- És Vámhivatal (NAV) munkatársai. A helyszínen majdnem 50 gramm kábítószert is találtak. 

A szervizként is működő boltban adóellenőrök ellenőrizték: az eladó nyugta nélkül adott el nekik üres lemezeket, így a helyszínre vonultak a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársai, akik a házkutatás során megtalálták a nagy mennyiségű hamisítványt. Az írható DVD lemezeken nem szerepelt a jogdíj fizetést igazoló hologramos matrica, ezért a hamisítványokat szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták. Az elkövető ellen eljárást indítanak, akár 2 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. 

Az előkerült kábítószer miatt a csepeli rendőrség is a helyszínre vonult. Ők kábítószerrel való visszaélés gyanújával indítanak nyomozást.

0 Tovább

Mosószer hamisítókat fogtak a magyar vámosok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói nyolcezer liter hamis mosószerre és a hamisítványt gyártó üzemre bukkantak hétvégén. A HENT beszámolója szerint az ismert márkára hasonlító készítményeket egy pécsi raktárban találták meg, míg egy békés megyei helyszínen rábukkantak a komplett gyártóüzemre is. a A NAV szerint elképzelhető, hogy a helyszínen gyártott hamisítványokból a boltokba is került.

Az üzemben az eredeti termék csomagolására hasonlító matricákat és flakonokat állítottak elő. A NAV nyomozói 3 millió forint értékben találtak flakonfújó gépeket és a mosószert a helyszínen. A hamisítványok gyártásával és forgalmazásával négy személyt gyanúsítanak.

Az m1 reggeli híradója közölt felvételeket a razziáról és a helyszínről.

A vonatkozó hír kb. 3:35-től látható.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek