Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minőségi hamisítványok: 9 ezer farmert rejtett a hűtőkamion

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajkánál egy szlovák rendszámú hűtőkamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Kínából származó textilárut szállított Budapestre. A járőrök azonban átlagos ruházati termékek helyett több ezer, egy luxus márkához hasonlító farmernadrágot találtak.

A NAV Bevetési Főigazgatósága járőrei a konténer tételes vizsgálata mellett döntöttek, miután a rakomány első sora mögött felnyitott csomagokat találtak.A konténerből összesen 9.062 darab Baron védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító, bélelt farmernadrág került elő. Egy eredeti belga Baron farmer ára - téli béléssel ellátva - 32-35 ezer forint.

0 Tovább

Mosószer hamisító üzemet találtak Békésben

Egy Békés megyei településen hamis mosogatószert palackozó üzemet zártak be a NAV pénzügyi nyomozói. Lefoglalták a gépsort, valamint több mint 16 ezer liter mosogatószert, mosógélt, címkéket, dobozokat.

Az 50 éves férfi Nagyszénás határában egy műanyag palackokat előállító és töltő üzemet működtetett. Az épület ablakán egy elektronikai és lakatosipari kft. neve szerepelt, viszont a kopott falak egy éppen üzemelő palackozót rejtettek. A helyszínen műanyag granulátumból egy ismert mosogatószer flakonjait készítették. Az alkalmi munkások a bizonytalan eredetű sárga tisztítószert az ezer literes tárolókból flakonokba töltötték, a flakonokat pedig márkás termékek hamis címkéivel látták el, majd az árut kartondobozokba csomagolták.

0 Tovább

Óriásszervert foglalt le a NAV

Több ezer ember kereste fel rendszeresen azt a kalózoldalt, amelynek hátterében a valaha lebukott legnagyobb illegális szerverpark állt. A törvénytelen letöltő oldal a filmforgalmazóknak, zeneszerzőknek és a többi jogtulajdonosnak milliárdos kárt okozott, miközben működtetői több millió forintot kerestek havonta.

Negyvenezer filmet, zeneszámot, szoftvert, játékot és elektronikus könyvet tett hozzáférhetővé a most felszámolt kalózoldal üzemeltetője. Az illegális, 140 terrabyte méretű warez tartalom terjesztésére használt 22 gépes szerverpark nagyjából húszmillió forintot ér. Ezeket az eszközöket Magyarország egyik legnagyobb szervertermében tartották, a jogsértő tartalommal pedig a tárhely-szolgáltató kapacitásának zömét elfoglalták. A kuncsaftok emelt díjas SMS fejében több weboldalon is regisztrálhattak a szolgáltatásra, így az elkövetők törvénytelen vagyonát havonta több millió forinttal növelték.

0 Tovább

NAV akció: hamisított ruhák 28 millióért

28 millió forint értékű hamisított ruházati terméket szállított az a kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek gyanússá vált egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamiont, ezért a szokásosnál alaposabb vizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai először szúrópróbaszerűen választottak ki és bontottak fel néhány ruhás zsákot kamion rakterében. A gyanú beigazolódott, hiszen a kiválasztott zsákok mindegyikében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerű szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minőségűek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevőket megtévesszék.

Ezt követően a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a teljes szállítmányt, amelyben közel 5 ezer darab hamis márkajelzéssel (GUESS, Hello Kitty, Zara, DC Shoes, Element) ellátott pólót, pulóvert és nadrágot találtak. Az alábbi videó a rakomány kipakolásáról készült.

0 Tovább

Másfélezer hamis szabadidőruhát találtak Nagylaknál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Nagylak térségében megállított teherautó rakterében közel másfélezer darab hamisított szabadidőruhát találtak. A mintegy 10 millió forint értékű árut lefoglalták.

A lengyel állampolgárságú féri által vezetett szintén lengyel rendszámú teherautót okmányai szerint különböző textilárut szállított Törökországból Magyarországra. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet felnyitották és arra lettek figyelmesek, hogy a raktérben több jelöletlen zsák található, melyekben világmárkák logójával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak. A szigorított ellenőrzés során a rakományból összesen 1463 darab márkavédett jelzésű szabadidő ruha került elő. A szakértő előzetes véleménye alapján a ruházati termékek hamisítványok, azok forgalomba hozatalához nem rendelkeznek a jogtulajdonosok engedélyével.

A videót a NAV pénzügyőrei készítették a lefoglalt termékekről

A pénzügyőrök a megközelítőleg 10 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jogok jelentős vagyoni hátrányt okozó bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.

(Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek