Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

NAV ellenőrzés: hamis téli ruhákat találtak a pénzügyőrök

Mintegy 43 millió forint értékben foglaltak le hamis márkajelzésű ruházati termékeket, köztük téli ruhákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei a nyugati országrészben a napokban tartott ellenőrzések során. Két magyar- és egy cseh rendszámú kamionban közel 8200 darab hamis árut találtak, amelyeket a Távol-Keletről szállítottak hazánkba.

Az OBJEKTÍV Hírügynökség értesülései szerint az egyik kamion egy budapesti címre szállított, melynek rakományában a pénzügyőrök 4320 darab, az eredetire megtévesztően hasonlító Burlington márkajelzésű pulóvert és mellényt találtak, amelyek összértékét közel 26 millió forintra becsülik.

Hamis Burlington termékek kidobozolása (NAV felvétel)

Egy másik tehergépkocsi Romániába tartott, amelynek rakományából 2240 darab Barbie szóvédjeggyel ellátott női farmernadrág került elő, több mint 13 millió forint értékben.

Végül pedig egy ruhaszállítmány közé rejtve 624 darab Dolce & Gabbana, valamint NHL védjeggyel ellátott farmernadrágot és télikabátot foglaltak le a pénzügyőrök. Ezek összértéke közel 4 millió forint.

   

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a védjegyoltalom alatt álló hamis árucikkeket lefoglalta, és a három ügyet – áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt – feljelentéssel átadta a NAV Bűnügyi Igazgatóságának.

További videók a lefoglalt termékekről és más NAV akciókról a No Kamu YouTube csatornáján!

0 Tovább

Hamis ékszereket foglalt le a NAV

Hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Fejér megyében.

A pénzügyőrök a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóságának ellenőreivel közösen tartottak ellenőrzést dunaújvárosi, pusztaszabolcsi és ercsi ékszerkereskedelemmel foglalkozó üzletekben. Az ellenőrzés során a szakemberek észlelték, hogy az üzletek kínálatában hamis Playboy, FTC, Nike, Mercedes, illetve D&G márkajelzéssel ellátott ékszerek is szerepelnek. Mivel a márkajelzések védjegyoltalom alatt állnak, a pénzügyőrök a hamisítványokat lefoglalták.

Az összesen több mint 130 ezer forint értékű ékszereket az illetékes Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság alaktalanította, és a jogerősen lezárt eljárásokat követően árverésre kínálta fel.

(Forrás: NAV közlemény)

0 Tovább

NAV akció: egyforma ruhák, eltérő márkajelzések

Két helyszínen több mint 14 millió forint értékben foglaltak le  hamisított ruházati terméket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai. Az ellenőrzés során előkerültek csak márkajelzésükben eltérő ruhadarabok is.

A pénzügyőrök Tarpa község belterületén ellenőriztek egy furgont, amely különböző ruházati termékeket szállított. A járművet vezető férfi elmondta, hogy a raktérben lévő pólókat, nadrágokat és papucsokat Nyíregyházán vásárolta a piacon tovább értékesítés céljából. A NAV munkatársai megnézték a szállítmányt és feltűnt nekik, hogy több termék megszólalásig hasonlít egymásra, azonban mégis más világmárkák jelzéseivel vannak ellátva. Számos papucson pedig egyszerűen leragasztották a márkajelzést. A pénzügyőrök ezt követően alaposabban megvizsgálták a szállítmányt és kiderült, hogy a termékek egytől egyig hamis márkajelzéssel vannak ellátva, azok rossz minőségű hamisítványok.

Leragasztott márkajelzés a hamis papucson

Ártándon, egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamion esetében tartottak szúrópróbaszerű ellenőrzést a NAV munkatársai. A pénzügyőrök a kamion rakterében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerű szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minőségűek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevőket megtévesszék. A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a szállítmányt és több ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott pólót és fehérneműt találtak.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a két eset során megtalált több mint 8 ezer darab hamis ruházati terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Az alábbi videó a lefoglalt hamisítványokról készült. 1 perc, illetve 1:25-nél érdemes odafigyelni, hogy az egyforma kék-fehér papucsok közül az egyik Adidas, a másik Nike jelzéssel van ellátva.

(Forrás: NAV)

0 Tovább

Hamis focimezt és ruhát foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzés során állítottak meg egy szlovák kamiont, amelynek rakterében 31 millió forint értékű hamis ruházati cikkeket és focimezeket találtak.

Az ellenőrzést Nagylak térségében tartották. A megállított szlovák állampolgárságú féri által vezetett szintén szlovák honosságú tehergépjármű okmányai szerint textilárut szállított Törökországból Szlovákiába. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet felnyitották és arra lettek figyelmesek, hogy a ruházati termékek között világmárkák logójával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak. A szigorított ellenőrzés során a rakományból előkerült összesen 520 darab EB focimez, valamint 7739 darab márkavédett jelzésű szabadidő ruha, farmernadrág, alsónadrág, férfi ing, póló, sál és öv.

A szakértő előzetes véleménye alapján valamennyi focimez szerzői jogvédelem alá esik, a többi ruházati termék hamisítvány. A pénzügyőrök a több mint 31 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jog megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az alábbi videó a lefoglalt hamisítványokról készült.

(Forrás: NAV)

0 Tovább

105 millió forint értékű hamis ruhát fogott a NAV

Nem jutott el a szlovák címzetthez az a kamion, amelyiket Törökországban pakoltak tele több mint 23 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott textiláruval, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az M1-es autópálya lébényi pihenőjében lekapcsolták

A NAV közleménye szerint  a szlovák rendszámú tehergépjármű a menetlevél szerint Törökországból származó gyűjtőárut szállított Szlovákiába. A pénzügyőrök a tételes vizsgálat során a konténerben összesen 22266 darab, az eredetire megtévesztően hasonlító, többek között Hupikék Törpikék, Verdák ábrás gyermek szabadidő együttest; többféle, pl. Barca, Real Madrid ábrás védjeggyel ellátott sálat; Pepe Jeans, Guess feliratos pólót; Tommy Hilfiger védjegyes farmert és inget; Burberry és Louis Vuitton feliratos ruha együttest; Puma, Nike, Converse és Adidas feliratos nadrágot, valamint Versace védjegyes ágynemű garnitúrát találtak.

A hatóság az összesen 105 millió forint értékű hamis árut lefoglalta, és az ügyet - áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

TOVÁBBI FOTÓK AZ AKCIÓRÓL A NO KAMU FACEBOOK OLDALÁN!

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek