Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új szervezet védheti a szerzői jogokat Oroszországban

Az orosz kormány olyan ügynökség létrehozását tervezi, ami keményen fellépne a kalózok ellen. Vezetőjüket állítólag Nyikita Mikhalkov, veterán filmrendező választhatja majd ki.

0 Tovább

Orosz blokkolástól tart a Wikipédia

Oroszországban augusztus elsején lép hatályba egy új kalózkodás elleni törvény, amely blokkolhatóvá teszi az illegális tartalmakat kínáló weblapokat. A Wikipédia orosz csoportja szerint a törvény teoretikusan alkalmas arra, hogy a szabad enciklopédia oldalait is elérhetetlenné tegye.

0 Tovább

Kínai rabszolgák gyártották a hamis Chanelt Oroszországban

Gyakorlatilag rabszolgasorban élt és dolgozott az a 100 kínai munkás, akik egy Oroszországban leleplezett hamisító üzemben gyártották a hamis Chanel cipőket. A helyszínen 3600 pár hamis lábbeli került elő.

0 Tovább

Huszonnégy órás eltávolítást követel a webszolgáltatóktól Oroszország

Az orosz kulturális minisztérium törvényjavaslata szerint pénzbüntetés, átmeneti működés felfüggesztés, sőt szervereinek elkobzása fenyegeti azokat a webszolgáltatókat, amelyek 24 órán belül nem távolítják el a jogsértő fájlokat.

Szigorú szabályokat határozna meg az orosz kulturális minisztérium arra vonatkozóan, hogy a webszolgáltatók hogyan kezeljék az oldalukon elérhető szerzői jogot sértő fájlok eltávolítására vonatkozó kérelmeket. Ezek a hatályos jogszabályok szerint is kötelesek reagálni a panaszokra, a jövőben azonban komoly szankciókkal nézhetnek szemben, ha ezen kötelességüknek nem tesznek eleget.

0 Tovább

Így kezelik Oroszországban a hamisítást?

Bulldózer hajtott át Oroszországban több mint száz darab hamis iPhone készüléken, hogy elejét vegyék ezek forgalomba kerülésének. Bár a hamisítványokat kíméletlenül megsemmisítették, a hamisító nevetségesen alacsony büntetést kapott.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek