Épp az imént olvastam egy érdekes tesztet egy óriási iPhone bőrbe bújtatott tábla PC-ről, amit a jelentős haszon reményében egy amerikai kiskereskedő kezdett el értékesíteni. A termék természetese hamisítvány. Az Apple nagyon figyel a termékei formatervezésére, és mind tudjuk, hogy az iPad nem úgy néz ki, mint az iPhone.

A Bluu Inc üzemeltetőinek meggazdagodásra irányuló reményei erősen sántítanak: a szerző megkérdezte az eladót, hogy nem fél-e attól, hogy az Apple pert indít jogsértés miatt. A válasz: "Csak nem perelnek be mindenkit, aki iPhone-ra hasonlító terméket árul" - Nos, de igen. Épp a közelmúltban az egyik legnagyobb mobilgyártó, a Samsung ellen indítottak eljárás, mivel a cég szerint a Galaxy sorozat az Apple termékek formatervezését és technológiáját másolja.

No de térjünk vissza a készülékhez. A cég a terméket Kínából rendeli, és BT-1000 néven értékesíti. Már a csomagoláson van némi hiba, ugyanis az angol szöveg tablet helyett  table PC-nek nevezi a típust, ráadásul további betűzési hibák is vannak a csomagoláson és a használati útmutatón (hamisítványok esetében ez gyakori). Specifikációját tekintve nem rosszak a mutatói - ára olcsóbb, az elterjedtebb Windowst használja, nagyobb a memóriája és a tárhelye, de a teszt szerint több apróság is nehezíti a működését. A teljes érintőképernyő ellenére zavaróan rosszul alkalmazkodik a forgatáshoz: több másodperc, mire a képernyő átáll az új irányba, több alkalommal is elsötétül, sőt még a hálózati kapcsolatot is megszakítja a folyamat alatt... A táblagépet vásárlók nyilván nem erre vágynak.