Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sörösüvegekben csempészik a telefont

Mai bejegyzésünkben nem hamis, de eredeti termékek feketepiaci és illegális terjesztéséről lesz szó. Azt gondoljuk, hogy ez a sztori hasznos adalékkal szolgál arra, hogy lássuk, a kínai fogyasztók mennyire ki vannak éhezve a trendi márkákra, amely őrült fogyasztói kereslet persze maximálisan ösztönzi a hamisítást is.

A M.I.C. Gadget számol be az esetről, amely szokatlan, de ékes példája annak, hogy az illegális kereskedők minden módot megragadnak arra, hogy a keresletet kielégítsék. A kínai határőrök a Hongkong - Shenzhen határon kaptak rajta egy idősödő hölgyet, hogy 4S jelzésű iPhone készülékeket próbál becsempészni az országba. Tettét különös trükkel próbálta leplezni: a telefonokat üres sörösüvegekbe rejtették azon megfontolás alapján, hogy a régióban gyakori, hogy a szegényebbek gyűjtik az üres üvegeket, amelyekért az újrahasznosító pontokon leadva kisebb összeget kaphatnak.

A határőröknek azonban gyanús lett, hogy az üres üvegek meglepően nehezek, és az alaposabb vizsgálat során felfedezték, hogy nem is üresek. Kiderült, hogy az üvegeket félbevágták, ezekbe három gondosan becsomagolt készüléket dugtak, majd figyelve az illesztésekre, összeragasztották a palackokat. A hölgy csomagjában összesen 216 új iPhone-t találtak a 750 milliliteres üvegekbe rejtve.

(Via: M.I.C. Gadget)

0 Tovább

Megnyalnád az iPhone 5-öst?

Bár a cím talán mást sugall, nincsen semmilyen perverziónk a fogyasztói elektronikai cikkekkel kapcsolatban, viszont ténylegesen egy iPhone 5 nevű "nyalható" terméket mutatunk ma nektek.

Korábban már írtunk róla, hogy a kínai kereskedők igyekeznek minden lehetséges formában illegálisan kihasználni az Apple nevének ismertségét, és ennek alapján a legképtelenebb termékeket látják el az amerikai cég által ismerté tett almás logóval és márkanevekkel. Ennek egyik ékes példája volt az iphone névre keresztelt gázrezsó, egy másik pedig az alább bemutatásra kerülő jégkrém és süti.

Bár iPhone 5-öst hivatalosan még nem lehet kapni, az új készülék iránti várakozásra reagálva egy kínai édességgyártó előállt az iPhone 5 Ice Pop nevű jégkrém ötletével, amely csomagolását tekintve az okostelefont, az édességet tekintve pedig a híres logót formázza. Lehet kapni mangós és körtés ízben is.

Mangós iPhone 5

0 Tovább

Egyelőre nem perelheti az Apple csődbe ment versenytársát

Szabadalmi jogsértés gyanújával kívánna eljárást indítani az Apple a Kodak ellen, az illetékes bíróság azonban egyelőre elutasította az almás cég keresetét. Az ok: nem lenne tisztességes egy csőd szélén álló cég ellen pereskedni.

Az Apple az LCD kijelzők előnézeti képmegjelenítési technológiájára vonatkozóan próbálna szabadalom bitorlás gyanújával eljárást kezdeményezni. A cég szerint ugyanis a Kodak illetéktelenül szabadalmaztatott egy vonatkozó eljárást, és így jogtalanul szerepelteti szabadalmi portfoliójában.

A Kodak ez év januárjában kért csődvédelmet, bejelentve, hogy értékesíteni kívánja 1100 tételből álló, digitális képalkotási eljárásokra vonatkozó szabadalmait, amelyek összértékét 2,6 milliárd dollárra becsülik. Az Apple ennek kapcsán fordult a csődeljárásokkal foglalkozó amerikai bírósághoz, kérve, hagyják jóvá, hogy a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) panaszt tegyen a Kodak ellen. Ahogy a bevezetőben írtuk, a Kodak csődvédelmével foglalkozó bíró elutasította a keresetet, így az Apple-nek ki kell várnia a Kodak helyzetének alakulását, mielőtt egyes szabadalmainak legalitását ismét megvétózza.

(Via: IPR China)

0 Tovább

Tűzhely az Apple-től?!

Számtalan furcsaságot bemutattunk már itt a blogon, de a ma sorra kerülő termék gondolkodás nélkül dobogós helyre kerülne közöttük. A kínai hatóságok ugyanis nem kevesebb, mint 681 darab gázrezsót foglaltak le, amelyek egy megharapott alma logó mellett az "iPhone" márkajelzéssel vannak ellátva!

A hír szerint a mini tűzhelyeket Wuhan város (Hubei tartomány fővárosa) rendőrsége találta két raktárépület átvizsgálása során. A termék címkézése szerint a gyártó az "Apple China Limited". Mint a lenti fotókon is látható, a merész hamisítványon zöld alapon megjelenik az amerikai számítástechnikai gyártó almás logója, és világsikerű okostelefonja, az iPhone márkaneve.

0 Tovább

Mire hasonlít ez a termék?

Mint bizonyára ti is tudjátok, rendkívül kellemetlen védjegyjogi vitába futott bele az Apple Kínában. Egy helyi cég, a Proview ugyanis az aktuális hírek szerint jogosan birtokolja az iPad védjegyet az ázsiai országban, és már meg is kezdte az Apple táblagépeinek letakarítását a kereskedők polcairól. Az Apple persze fellebbezett a kínai bíróság határozata ellen, de az újabb ítélet megszületéséig könnyen lehet, hogy a termékhiány problémáját is orvosolnia kell. (Részletek ITT.)

Az Apple kontra Proview esethez most egy kis adalékot hoztunk, mégpedig a The Wall Street Journal cikke alapján, ami a kínai cég iPad névre keresztelt készülékét mutatja be. A Proview az iPad nevet az "Internet Personal Access Device" rövidítéseként használja, amely hirdetése szerint az alábbi képen szereplő számítógépet takarja. A készülék fejlesztésére állítólag 30 millió dollárt költöttek, és 1998 és 2009 között gyártották.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek