Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan ne vegyünk hamis iPhone 5-öst?

Vitán felül áll, hogy az Apple legújabb iPhone-ja jelenleg az egyik legkeresettebb termék világszerte. Mivel azonban egyelőre csak néhány országban kapható, a keresletre a hamisítók is reagálnak. Íme néhány tipp a hamisítványok elkerüléséhez!

2 Tovább

Svájci órát másol az Apple

A svájci vasúthálózat ikonikus és jogvédett óráját másolja új alkalmazásában az Apple. A közlekedési szervezet örül a megtiszteltetésnek, de elvárja, hogy az almás cég fizessen a felhasználásért.

Balra az Apple, jobbra az SBB órája (Forrás: macgasm)

3 Tovább

Applikációval a fogyasztói tudatosságért

BrandBounty néven jelent meg az az iPhone-ra fejlesztett alkalmazás, amelyen keresztül a fogyasztók tippeket adhatnak a márkatulajdonosoknak arról, ha hamisítványt látnak. Az applikáció célja a fogyasztói tudatosság növelése.

A fejlesztők szerint a hamisítás elleni küzdelmet nagyban nehezíti, hogy sem a márkának, sem a jogérvényesítő szerveknek nincs elég kapacitása arra, hogy minden egyes visszaélést felderítsen. A mobilalkalmazás révén a fogyasztók bevonásával azonban jelentősen nőhet az észlelési kapacitás.

A fogyasztók a BrandBounty néven futó applikáción keresztül tippeket és fotókat küldhetnek be a mindennapjaik során látott hamisítványokról. A beküldött tippek termékkategóriákhoz társíthatók, rövid leírásokkal láthatók el, valamint jelölhető az észlelések helyszíne is. A felhasználók beküldéseikkel pontokat és virtuális díjakat gyűjthetnek, valamint részt vehetnek a márka szponzorok által hirdetett versenyeken, sőt pénzjutalmakhoz is juthatnak bejelentéseik után.

Az alkalmazása előnye a márkatulajdonosok számára, hogy a programon keresztül valósidejű információkhoz juthatnak a kereskedelmi forgalomba került hamisítványokról, amely megkönnyíti számukra, hogy ezeket hatósági úton kivonassák a forgalomból.

Az app egyelőre csak Apple készülékekre tölthető le, de hamarosan megjelenik az Androidos és a PC verziója is.

(Via: ABS CBN News)

0 Tovább

Nem kaphat új "ruhát" az iPhone 4

Az iPhone 5 kiszivárgott tervei alapján értékesített termékfrissítést egy internetes vállalkozás, amelyet felszólító levéllel keresett meg az eredeti gyártó képviselete. A kereskedő leállítja az értékesítést, de a feladott megrendeléseket még teljesíti.

A jogsértő szerint így fog kinézni az iPhone5 hátlapja

Ahogy hosszú ideje minden Apple termék megjelenését, úgy a legújabb iPhone bemutatását is rendkívüli várakozás előzi meg. A kíváncsiság és a kereslet oly nagy, hogy a kiszivárgott tervek és az új készülékre vonatkozó pletykák alapján már vannak, akik hamisítványokat is gyártanak. Hasonló cipőben jár az iphone5mod.com, amely az iPhone 4 és 4S jelzésű készülékekhez kínált termékfrissítést. Csomagjukban olyan hátlapot, illetve előlapi és oldal paneleket kínálnak, amelyek az iPhone 5 állítólagos tervei alapján készültek. A cég azt ígéri, hogy ezeket a meglévő készülékre illesztve (ehhez csavarhúzó és minden egyéb célszerszám is van a pakkban), a régi telefon úgy fog kinézni, mint a legújabb - még be sem mutatott -  Apple termék.

A portál tevékenysége persze nem maradt észrevétlenül. Az Apple képviselői felszólították, hogy hagyjon fel a termékfrissítő csomagok értékesítésével, és ne használja jogtalanul az iPhone 5 elnevezést, illetve az Apple védjegyet. A portál a felszólítás hatására felfüggesztette az értékesítést, ám közlése szerint a már leadott rendeléseknek még eleget tesz.

(Via: CNet News, iphone5mod.com)

0 Tovább

Kínában már kapható az iPad 3!

Igaz ugyan, hogy a hivatalos Apple termék még nem került forgalomba, az alábbi képek tanúsága szerint a kínai hamisítók már elkészítették a maguk iPad 3 verzióját. Ezüst hátlap, nagy kijelző és Android rendszer, ez minden, amit tud.

A fotókat a Gizmodo portál riportere készítette egy sanghaji műszaki cikk piacon. Mint írja, a helyszínen több üzlet kínálatában is megtalálta a táblagépet. A boltokban 9,7 inches kijelzővel iPad 3-ast, 7 inches kiadásban iPad 2-est, 5 inches kijelzővel sima iPad-et lehet kapni, amelyek egyike sem eredeti Apple termék.

  

A kamu táblagépen a jelzés a készülék hátoldalán az almás logó alatt fel van feltüntetve. Bár a műszaki termékek iránt érdeklődők jól tudják, hogy ilyen termék hivatalosan még nincs forgalomba, aki kevésbé követi a trendeket, az is rögtön kiszúrhat néhány egyértelmű jelet a hamisításra. Például, hogy a hátlap alján fel van tüntetve, hogy Android rendszer fut a gépen, ami a bekapcsolás után is egyértelmű válik, vagy, hogy a készülék oldalán MicroSD kártyaolvasó van beépítve, ami szintén nincsen az eredeti eszközökön. Végül, az ár is elég jó indikátor. Az említett piacon az iPad 3-as ára 600 és 4800 jüan között mozgott (USD 95 - 758), ebből az egyik túl olcsó, a másik már túl sok, az árkülönbség pedig elképesztően valószerűtlen.

   

(Via: Gizmodo)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek