Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Android rendszerrel fut az kamu iPhone 5S

A kétes hírnevű kínai mobilgyártó, a GooPhone bemutatta legújabb készülékét az iPhone 5S koppintását, amellyel beelőzte az eredeti gyártó Apple még nem dobta piacra csúcstelefonja S kiadását.

Hamis iPhone 5S

0 Tovább

Szabadalmaztatta üzletei berendezését az Apple

Elektronikai termékei levédetése után védjegyoltalmat szerzett az Apple üzletei berendezésére is: az Egyesült Államokban ezentúl oltalmat élvez az elrendezés, ahogy az üvegpanelek, lépcsők, bemutatóasztalok, színek ki vannak alakítva a cég boltjaiban.

Az Apple Store védjegy ábrája

0 Tovább

Semmi sem lehetséges!

Eredeti márkák másolásából néha óhatatlanul is vicces megoldások születnek, például ha az ázsiai hamisítónak hiányosak a nyelvi ismeretei, esetleg ha úgy igyekeznek eladható terméket készíteni, hogy trendi márkákat ollóznak össze. Persze, hogy meddig vicces a dolog, az egy újabb kérdés: az alábbi termékek jogsértők, veszélyesek lehetnek, sőt egyes esetekben még a kegyeletsértés gondolata is felmerült bennünk.

A fenti hátizsákon a márkanév helyesen szerepel, ám az illegális gyártó a kihívásra ösztönző szlogent már nem jól másolta, így aztán a semmi sem lehetetlen helyett semmi sem lehetséges felirat került a termékre. A csíkok számát meg sem említjük...

0 Tovább

Így kezelik Oroszországban a hamisítást?

Bulldózer hajtott át Oroszországban több mint száz darab hamis iPhone készüléken, hogy elejét vegyék ezek forgalomba kerülésének. Bár a hamisítványokat kíméletlenül megsemmisítették, a hamisító nevetségesen alacsony büntetést kapott.

0 Tovább

Apple imitációk a hetvenes évektől napjainkig

Napjaink egyik legtrendibb márkája az Apple, nem meglepő tehát, hogy a márka termékeit előszeretettel hamisítják. Az almás cég készülékei azonban már évtizedekkel ezelőtt is megihlették a hamisítókat és a konkurens tervezőket. Erre mutatunk néhány példát.

Az 1977-ben bemutatott Apple II alapján készült tajvani Chia-ma SPS-109. A készülék annyira hasonlít az eredetijére, hogy az ázsiai gyártó jó eséllyel eredeti gépházakba "csomagolta" saját készülékét.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek