Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis táblagépek a Walmart polcain?

A világ egyik legismertebb áruházlánca, a Walmart egyik üzletében vásárolt hamis iPad készüléket egy vásárló az Egyesült Államokban. A vevő panasszal élt, és ha nem is elsőre, de sikerült visszakapnia vételárat.

5 Tovább

Áramütést okozott a hamis töltő

Hamis Apple töltő rázott meg egy férfit Nagy-Britanniában. Az eszköz nem felelt meg a biztonsági előírásoknak, ráadásul a feltölteni szándékozott zenelejátszó eszközt is tönkretette.

A balesetet okozó hamisítvány

0 Tovább

Tükröt kapott iPad helyett

Parkolóban műszaki cikket venni, mindig butaság. Az ilyen termék többnyire hamis vagy lopott, vagy ahogy az amerikai hölgy példája mutatja, az is lehet, hogy tükör.

Átvert vásárló a tükörben

1 Tovább

Használhatja a svájci órát az Apple

Heves jogvédelmi fellépése mellett legalábbis meglepő, amikor az Apple-ről is kiderül, a cég visszaél mások szellemitulajdon-jogaival. Az elektronikai eszközgyártó a svájci vasút védjegyét másolta illetéktelenül, de a felek mostanra megegyeztek.

Nem csak a svájci vasút, de az egész ország jelképének számít az az óra, amelyet az Apple az iOS 6 operációs rendszerében használ, mint kiderült, ez idáig illetéktelenül. A fekete óra- és percmutatók mellett piros másodperc mutatóval rendelkező óralapot, amely egyébként minden svájci vasútállomáson megtalálható, Hans Hilfike tervezte 1944-ben. Az óra védjegyoltalom és szerzői jogvédelem alatt is áll. Jogtulajdonosa a vasúti szolgáltatást nyújtó Schweizerische Bundesbahnen (SBB).

0 Tovább

Elkészült az eddigi legtökéletesebb iPhone klón!

Döbbenetesen kevés időre volt szüksége a kínai hamisítóknak ahhoz, hogy elkészítsék az iPhone 5-ös klónját, ami ráadásul kivételesen jó minőségű. A ZoPhone nem csak formájában, de specifikációiban és tartozékaiban is követi eredetijét.

ZoPhone fehérben

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek