Az iPhone 5 kiszivárgott tervei alapján értékesített termékfrissítést egy internetes vállalkozás, amelyet felszólító levéllel keresett meg az eredeti gyártó képviselete. A kereskedő leállítja az értékesítést, de a feladott megrendeléseket még teljesíti.

A jogsértő szerint így fog kinézni az iPhone5 hátlapja

Ahogy hosszú ideje minden Apple termék megjelenését, úgy a legújabb iPhone bemutatását is rendkívüli várakozás előzi meg. A kíváncsiság és a kereslet oly nagy, hogy a kiszivárgott tervek és az új készülékre vonatkozó pletykák alapján már vannak, akik hamisítványokat is gyártanak. Hasonló cipőben jár az iphone5mod.com, amely az iPhone 4 és 4S jelzésű készülékekhez kínált termékfrissítést. Csomagjukban olyan hátlapot, illetve előlapi és oldal paneleket kínálnak, amelyek az iPhone 5 állítólagos tervei alapján készültek. A cég azt ígéri, hogy ezeket a meglévő készülékre illesztve (ehhez csavarhúzó és minden egyéb célszerszám is van a pakkban), a régi telefon úgy fog kinézni, mint a legújabb - még be sem mutatott -  Apple termék.

A portál tevékenysége persze nem maradt észrevétlenül. Az Apple képviselői felszólították, hogy hagyjon fel a termékfrissítő csomagok értékesítésével, és ne használja jogtalanul az iPhone 5 elnevezést, illetve az Apple védjegyet. A portál a felszólítás hatására felfüggesztette az értékesítést, ám közlése szerint a már leadott rendeléseknek még eleget tesz.

(Via: CNet News, iphone5mod.com)