Szabadalmi jogsértés gyanújával kívánna eljárást indítani az Apple a Kodak ellen, az illetékes bíróság azonban egyelőre elutasította az almás cég keresetét. Az ok: nem lenne tisztességes egy csőd szélén álló cég ellen pereskedni.

Az Apple az LCD kijelzők előnézeti képmegjelenítési technológiájára vonatkozóan próbálna szabadalom bitorlás gyanújával eljárást kezdeményezni. A cég szerint ugyanis a Kodak illetéktelenül szabadalmaztatott egy vonatkozó eljárást, és így jogtalanul szerepelteti szabadalmi portfoliójában.

A Kodak ez év januárjában kért csődvédelmet, bejelentve, hogy értékesíteni kívánja 1100 tételből álló, digitális képalkotási eljárásokra vonatkozó szabadalmait, amelyek összértékét 2,6 milliárd dollárra becsülik. Az Apple ennek kapcsán fordult a csődeljárásokkal foglalkozó amerikai bírósághoz, kérve, hagyják jóvá, hogy a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) panaszt tegyen a Kodak ellen. Ahogy a bevezetőben írtuk, a Kodak csődvédelmével foglalkozó bíró elutasította a keresetet, így az Apple-nek ki kell várnia a Kodak helyzetének alakulását, mielőtt egyes szabadalmainak legalitását ismét megvétózza.

(Via: IPR China)