Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Melyik autóé a logó?

Meglehetősen nagy a verseny az autópiacon, így nem csoda, ha az egyes gyártók "kölcsönözgetnek" egymástól. A hasonlóság logóikban is megmutatkozik.

Érdekes gyűjtésre bukkantunk, amely egymásra feltűnően hasonlító autómárkák logóit szedi össze. Nem mindegyik jogsértő hamisítvány, ám némelyikben kicsit túl sok az utánérzés. Az alábbiakban azokból szemezgetünk, ami szerintünk már a fogyasztók megtévesztésére alkalmas.

Az angol Bentley és a kínai Rich

0 Tovább

Mini Hummer házilag

Ma egy afféle hobbi hamisítót mutatunk nektek, aki saját kezűleg barkácsolt össze egy járművet, amely szándékai szerint és a gyakorlatban is az amerikai katonaság által használt hagyományos Hummerekre hasonlít.

A kínai Qu Zhibo három évvel ezelőtt kezdte el építeni autóját, amelynek minden alkatrészét, leszámítva a kerekeket, a kormányt, a motort és az üzemanyagtartályt, maga készített. A főállásban szakácsként dolgozó Qu hadászat iránti érdeklődése motiválta az autó megépítésére, amelyet tervei szerint terepmintásra fog festeni, hogy a lehető legjobban hasonlítson eredetijére, csak kisebb kiadásban...

Qu "Hummerje" körülbelül 1,8 méter hosszú és 1,2 magas. Végsebessége alulról súrolja az óránkénti 30 kilométert. Bármilyen aprólékossággal és gondossággal is készült ez a másolat, forgalomban nem használható. A kínai törvények ugyanis tiltják, hogy házi építésű autók közlekedjenek a helyi közforgalmú utakon.

(Via: Dvice)

0 Tovább

Így gyárt Kína autót...

Mára is egy fotó összeállítással készültünk. Ezúttal a formatervezési mintaoltalmak megsértésére nézünk példákat, azaz néhány képpel illusztráljuk, hogyan másolják valami egészen szemérmetlen módon az ismert márkákat az ázsiai autógyártók. Elébb a kínai verzió, majd az eredeti dizájn...

BYD F8 vs. Mercedes CLK

0 Tovább

Renault Zoe vs Zoe Renault? - Női név is lehet autómárka

Lehet-e női neve egy autónak? Ezt a kérdést boncolgatta a francia bíróság egy peres eljárás során, amelynek eredményeként úgy döntött, az autógyártók nyugodtan adhatnak személynevet új kreálmányaiknak.

Az ügy apropója, hogy a Renault a Zoe nevet adta 2012-ben forgalomba kerülő új elektromos autójának. A cég ellen azonban pert indított egy 2 és egy 8 éves kislány családja, akik a Zoe Renault nevet viselik. (A családok csak névrokonságban állnak az autógyárral.) A szülők és ügyvédjük szerint, ha a cég a lányok nevét adja autójának, az a gyerekek életére rossz hatással lehet, és számos inzultussal kell majd szembesülniük: "Láthatom a légzsákod?" avagy "Formás a lökhárítód!"

A bíróság az ügyben az autógyártónak adott igazat. Döntése szerint ugyanis nem bizonyítható, hogy a névadás közvetlen és komoly kárt okozna akár a két kislánynak, akár bármely Zoe nevet viselő hölgynek. Ezt a nevet egyébként Franciaországban mintegy 35 ezer nő viseli.

Íme Zoe, ahogy a párizsi Motor Show 2010 vendégei láthatták:

0 Tovább
12
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek