A hamis autóalkatrészek minőségi hiányosságaira és biztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet a BMW. Az autógyártó videóban mutatja be a hamisítványok tesztelésének tapasztalatait.

Az autóipari termékek hamisítása a gyógyszerekhez, elektronikai cikkekhez hasonlóan az az eset, ami közvetlen veszélyt jelent a fogyasztókra nézve. Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal épp a közelmúltban hívta fel a figyelmet arra, a hamis légzsákok nem védik meg az utasokat egy esetleges baleset során. A hatóság még elrettentő videót is közölt a fel nem fúvódó és a felrobbanó hamisítványokról, amelyek több kárt okoznak, mint amennyi védelmet biztosítanak.

Az amerikai tapasztalatokhoz hasonlóan a potenciális veszélyekre hívja fel a figyelmet a BMW saját márkája hamisítása kapcsán. Az autógyár által közzétett videó olyan autóalkatrészek hamisítására hívja fel a figyelmet, mint az olajszűrő, a fékbetét és a felni, amelyek meghibásodása az anyagi kár mellett közvetlen balesetveszélyt jelent. A lenti videóból kiderül, hogy a hamis olajszűrők hamar áteresztenek és kilukadnak, a hamis fékbetétek fele annyi vészfékezés után törnek el, mint az eredeti, míg a hamis felnik a kátyúk és padkák jelentette kihívásnak nem bírnak megfelelni.