Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Részben a kalózok miatt zárt be egy indiai zeneszolgáltató

A Dhingana névre hallgató streaming szolgáltatás több hónapnyi küzdelem után végül a múlt héten bejelentette, hogy végleg bezárja kapuit. Az okok között ott van a kalózkodás is.

A korántsem előjelek nélküli döntés azért különös, mert a Dhingana India egyik legjobban támogatott startupjai közé tartozott. Az elmúlt évben több mint 7 millió dollárt invesztáltak a cégbe a befektetők.

1 Tovább

A hamis malária gyógyszerek története

A hamis malária gyógyszerekről "mesél" az alábbi videó, ami a Juma petíció néven életre hívott, globális gyógyszerhamisítás elleni akció részeként született. A hamis malária gyógyszerek okozta probléma, Magyarországról nézve bármilyen távolinak is tűnik, ahogy a videó is jelzi, még sincs olyan messze, mert megszüntetésében nekünk is részünk lehet!

0 Tovább

Indiában az amerikai hadieszközök hamis alkatrészeit keresik

Indiában az amerikai hadieszközökbe szerelt, kínai eredetű hamis alkatrészek után kutatnak, erősítette meg az ország védelmi minisztere.

A.K. Antony, India hadügyminisztere egy parlamenti kérdésre adott válaszában megerősítette, a hamis alkatrészekről szóló média-híradások sajnos meglalpozottak. Az amerikai Szenátus Fegyveres Erők Bizottsága jelentést adott ki május folyamán, amely megállapította, hogy kínai eredetű hamis alkatrészek kerültek kritikus fontosságú amerikai védelmi rendszerekbe. A különleges műveleti erők helikoptereiben és felderítő repülőgépekben is hamisítványokra bukkantak, a C-17, C-130j, C-27J és P-8A repülőgépek mellett.

Az elmúlt öt év folyamán India számos haditechnikai eszközt szerzett be Amerikából, árulta el a védelmi miniszter. Ezek között megtalálni a Jalashwa néven kötelékbe állított hadihajót, UH-3H helikoptereket, Harpoon rakétákat, szonár-berendezéseket és periszkópokoat, nagy hatótávolságú repülőgépeket és a gyorsreagálású erők motorcsónakjait – tudósít az AviationWeek hírportál.

Ugyanakkor Mark Kronenberg, a Boeing Defense, Space and Security nemzetközi üzletfejlesztésért felelős alelnöke elmondta, a hamis alkatrészek ügye szerinte nem árnyékolta be az ő indiai ügyleteiket.

– Egész őszintén szólva, nem új jelenség, hogy hamis alkatrészekre bukkannak. A védelmi és a civil szektorban is ismerjük ezt a problémát. A beszállítók tehetnek róla, a terméklánc alján. Megesik, hogy a magasabb szintű beszállítók nem szűrik ki ezeket, de a Boeing beszállítói lánc menedzsment mechanizmusain nem mennek át ezek az alkatrészek. (…) Igen, voltak problémák a C-17-es repülőgépekkel, de átvilágítottuk őket, és kiszűrtük a hamisítványokat – adott hangot optimizmusának az üzletember.

(VIA: AviationWeek

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek