Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hihetetlen márkanév-koppintások

Az interneten hamisításról, illetve szerzői jogi jogsértésről szóló hírek után böngészve, mostanra már kezdjük azt gondolni, hogy minket semmi sem lephet meg. Persze ez a csalóka gondolat csak addig tart, amíg bele nem futunk egy olyan válogatásba, mint amilyet a loffee.com közölt le a minap.

0 Tovább

Hamisítvány a Romániában eladott "luxuscikkek" fele

A román vámhatóság az a baj, hogy a határra címkézés nélkül érkeznek a termékek, a jogsértő címkézés már az országhatáron belül kerül a termékre, így a vámellenőrzések során nem tudják megfogni a hamisítványokat.

A román vámhatóság, az ANV jelentése egyre nő az országba áramló hamisítványok aránya: az év első öt hónapjában például több mint 4000 hamis karórát foglaltak le, míg 2008-ban még alig 600 került elő ezekből. A szakértők becslése szerint a hamis órák alig három százalékát teszik ki az összes Romániába áramló hamisítványnak. Ezek vonatkozásában úgy kalkulálnak: minden második az országban luxus márka jelzésével eladott termék termék hamisítvány lehet.

0 Tovább

Adidas: variációk egy témára

A legnagyobb videómegosztó oldalon futottunk bele az alábbi anyagba, ami több mint három perces terjedelemben illusztrálja, milyen név ötletekkel másolják a hamisítók az Adidas termékeit.

1 Tovább

Húszezernyi piros talpú akadt fenn a vámon

Minden a divathoz picit is értő személy tudja, piros talpú cipőt viselni egyet jelent a minőséggel és a luxus érzésével. A Los Angeles-i hatóságok által lefoglalt több mint 20 ezer lábbelit azonban szerencsére senki sem fogja hordani.

A piros talp a védjegye a francia tervező, Christian Louboutin cipőinek. A magas sarkakat és piros talpakat a nők imádják, sőt minden híresség gardróbjának részét képezik. Ám mivel egy-egy eredeti pár ára 800 és 3000 dollár között mozog, nem csoda, hogy a hamisítók termékkínálatában is kaphatók.

A napokban az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) hatalmas szállítmányt állított meg hamis Christian Louboutin cipőkből. Los Angeles-Long Beach kikötőjében összesen 20457 pár hamis lábbelit találtak egy Kínából érkező konténerben. A rakomány szállító levele szerint a konténer 57 ezer dollárnyi cipőt tartalmazott, ám a márka valódi értéke alapján a szakértők úgy becsülik, akár 18 millió dollár értékben is értékesíthették volna a hamisítványokat.

(Via: CNN, Fotók: Daily Breeze, CBP)

4 Tovább

Viccre tanítja a bíróság a Louis Vuitton-t

A Másnaposok 2 készítőinek javára döntött a bíróság abban a perben, amelyet a Louis Vuitton kezdeményezett az egyik képsorban megjelenő hamis táska okán. A divatcég szerint a jelenet megtévesztő, a bíróság szerint viszont vicc.

A szóban forgó jelenetben (lásd alább) a Zach Galifianakis alakította karakter egy LVM márkajelzésű táskával várakozik a repülőtéren, amikor pedig az Ed Helms alakította Stu nem elég óvatosan adja át neki, Alan rászól: "Óvatosan! Ez egy Lewis Vuitton!"

A táska a megtévesztésig hasonlít a Louis Vuitton termékeire, de a filmben használt terméket nem a francia divatcég, hanem egy kínai-amerikai vállalkozás gyártotta. A Louis Vuitton a bíróságon nehezményezte, hogy a filmben egy hamisítvány tűnik fel, amely szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztókat, akik tévesen hihetik, hogy eredeti termékről van szó.

A bíróság a napokban elutasította a Louis Vuitton keresetét, hangsúlyozva, hogy elég egyértelmű a humor a jelenteben ahhoz, hogy azt a fogyasztók is észleljék. A bírósági határozat szerint a filmrészlet egyértelműen a Galifianakis alakította karakter komikusságát hangsúlyozza, ily módon a hamisítvány megjelenítése belefér az alkotói szólásszabadság alkotmány által garantált jogkörébe. A bírói határozat kiemeli, Alan figurája nem alkalmas annak az eleganciának a megjelenítésére, amit a Louis Vuitton egyébként képvisel, és ezt az ironikus kontrasztot csak fokozza, hogy a francia divatcég nevét sem tudja helyesen kiejteni: a francia Louis helyett angolosan Lewis-t mond.

(Via: THR)

0 Tovább
«
1234

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek