A Másnaposok 2 készítőinek javára döntött a bíróság abban a perben, amelyet a Louis Vuitton kezdeményezett az egyik képsorban megjelenő hamis táska okán. A divatcég szerint a jelenet megtévesztő, a bíróság szerint viszont vicc.

A szóban forgó jelenetben (lásd alább) a Zach Galifianakis alakította karakter egy LVM márkajelzésű táskával várakozik a repülőtéren, amikor pedig az Ed Helms alakította Stu nem elég óvatosan adja át neki, Alan rászól: "Óvatosan! Ez egy Lewis Vuitton!"

A táska a megtévesztésig hasonlít a Louis Vuitton termékeire, de a filmben használt terméket nem a francia divatcég, hanem egy kínai-amerikai vállalkozás gyártotta. A Louis Vuitton a bíróságon nehezményezte, hogy a filmben egy hamisítvány tűnik fel, amely szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztókat, akik tévesen hihetik, hogy eredeti termékről van szó.

A bíróság a napokban elutasította a Louis Vuitton keresetét, hangsúlyozva, hogy elég egyértelmű a humor a jelenteben ahhoz, hogy azt a fogyasztók is észleljék. A bírósági határozat szerint a filmrészlet egyértelműen a Galifianakis alakította karakter komikusságát hangsúlyozza, ily módon a hamisítvány megjelenítése belefér az alkotói szólásszabadság alkotmány által garantált jogkörébe. A bírói határozat kiemeli, Alan figurája nem alkalmas annak az eleganciának a megjelenítésére, amit a Louis Vuitton egyébként képvisel, és ezt az ironikus kontrasztot csak fokozza, hogy a francia divatcég nevét sem tudja helyesen kiejteni: a francia Louis helyett angolosan Lewis-t mond.

(Via: THR)