Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis Oscar-szobrok miatt pereskedik az Amerikai Filmakadémia

Ahogy közeledik a 86. Oscar-gála időpontja, úgy látnak egyre nagyobb fantáziát a hamisítók a legendás szobrocskák másolásában. Ezúttal egy texasi férfi bukott le az ereklyék engedély nélküli másolatainak internetes árusításával: az Amerikai Filmakadémia perel.

0 Tovább

Arcátlan rajzfilm-koppintások

Érdekes válogatásra bukkantunk az egyik nagy képmegosztó portálon. Olyan filmek plakátjait, illetve DVD borítóit gyűjtötte össze az egyik felhasználó, amelyek egyértelműen valamelyik nagy sikerű, széles körben ismert produkció farvizén próbálnak meg elevickélni. Az arcátlan produkciók készítői a megtévesztésig hasonló címválasztással, kinézettel és történetvezetéssel próbálják kihasználni a filmiparban kevésbé járatos DVD vásárlókat, illetve streaming szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználókat. "Utángyártott" animációs filmek a folytatásban!

0 Tovább

Nem védi szerzői jog a felnőtt filmeket Németországban?

Csúnya kudarcként könyvelheti el a felnőtt filmeket forgalmazó Malibu Media egy Németországban indított jogsértési eljárása eredményét: a müncheni bíróság ugyanis kimondta, a stúdió produkciói mellőzik a szellemi ötleteket, így nem védi őket szerzői jog.

0 Tovább

Obszcén tartalom nem védhető szerzői joggal

Kudarcba fulladt a felnőtt filmeket készítő japán filmesek azon igyekezete, hogy az illegális tajvani terjesztőkkel szemben érvényesítsék szerzői jogaikat. A tajvani hatóságok ugyanis nem hajlandóak intézkedni az állítólag jogsértőkkel szemben, mivel egy korábbi bírósági kimondta, hogy obszcén tartalom nem védhető szerzői joggal.

Az évi közel húszezer filmet készítő japán felnőtt filmeseknek komoly fejtörést okoznak a tajvani illegális terjesztők, akik a stúdiók engedélye nélkül értékesítik, illetve sugározzák korhatáros tévé csatornákon a japán filmeket. Tajvanon a szerzői jogi törvény engedi a szerzői jog által védett tartalom le- és feltöltését, egyedül a nagyközönség felé való engedély nélküli terjesztést tartja illegálisnak. Ugyanakkor, míg az átlagos filmes, zenei és más művészeti tartalom többnyire kap jogvédelmet, a pornó már más lapra tartozik.

0 Tovább

Hollywoodi filmek kínai módra

Számos "szemet gyönyörködtető" hamisítványt láttunk már, de az alábbi képsorozat mégis egészen megdöbbentő. Ma a kínai fogyasztóknak szánt kalóz DVD borítókat mutatunk, amelyek hol ostoba elírásokkal vannak tarkítva, másutt más filmekből átvett karakterekkel próbálják még vonzóbbá tenni a produkciót.

Scarlett Johansson igen szép elismeréseket kapott az Elveszett jelentés című filmben nyújtott alakításáért, ahogy partnere, Bill Murray is. Viszont mit keres a filmben Dustin Hoffman és miért visel cilindert?

0 Tovább
«
1234

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek