Csúnya kudarcként könyvelheti el a felnőtt filmeket forgalmazó Malibu Media egy Németországban indított jogsértési eljárása eredményét: a müncheni bíróság ugyanis kimondta, a stúdió produkciói mellőzik a szellemi ötleteket, így nem védi őket szerzői jog.

Az amerikai Malibu Media felnőtt filmjeinek illegális letöltése okán indított eljárást Németországban, amelynek során X-Art sorozatú filmjeit illegálisan letöltő internetezők adatainak kiadását kérte. A stúdió számos hasonló eljárást indított az USÁ-ban, hogy a helyi kalózokat felelősségre vonja, a német bíróságon azonban nem járt sikerrel: a testület szó szerint elmeszelte a keresetet.

A bíróság alapvetően nehezményezte, hogy a szóban forgó X-Art videókon sehol sem tűnik fel, hogy a Malibu Media lenne a gyártójuk, forgalmazójuk, így nem látta igazoltnak a stúdió jogosultságát. Szintén a jogosultságot kérdőjelezte meg, hogy a bíróság szerint a filmek német kiadását nem tudta igazolni a Malibu Media, hivatalos lokális disztribúció híján pedig nem kerülhettek Németországban jogvédelem alá. Ami pedig a jogvédelmi lehetőséget illeti, a bíróság úgy ítélte meg, az X-Art filmek „pusztán primitív szexuális aktust ábrázolnak”, nincs bennük „személyes kreatív alkotás”, ilyenformán pedig nem felelnek meg a hatályos német szerzői jogi törvény oltalom alá helyezhetőségi követelményeinek, azaz a „színtiszta pornót” nem védheti szerzői jog.

(Via: TorrentFreak)