Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem védi szerzői jog a felnőtt filmeket Németországban?

Csúnya kudarcként könyvelheti el a felnőtt filmeket forgalmazó Malibu Media egy Németországban indított jogsértési eljárása eredményét: a müncheni bíróság ugyanis kimondta, a stúdió produkciói mellőzik a szellemi ötleteket, így nem védi őket szerzői jog.

0 Tovább

Bíróságon pereskedik a milliomos borgyűjtő

Legtöbbünk, ha összetalálkozik egy üveg rossz borral, egyszerűen beleöntjük a lefolyóba némi szitkozódás közepette. Tudatosabb fogyasztók még talán a vétel helyére is ellátogatnak, hogy panaszt tegyenek az eset miatt. Nem így járt el azonban William Koch, amerikai energiamogul, miután a kétezres évek közepén szert tett néhány palack hamis régiségnek számító borra. Csalódottsága egészen a bíróságig vitte.

1 Tovább

Kétszer másfél millió dollár felnőtt filmek megosztásáért

Második alkalommal ítéli meg az amerikai bíróság egy felnőtt filmeket gyártó stúdió számára a kiszabható legnagyobb összegű kártérítést szerzői jogi jogsértési ügyben. Az elkövetők fizető vásárlóként fértek hozzá az utóbb engedély nélkül terjesztett filmekhez.

A Flava által használt kódsor

0 Tovább

Nem felelősek a szülők gyermekeik kalózkodásáért?

Egy német bírósági ítélet szerint nem vonhatók felelősségre a szülők, ha gyermekük a családi internet előfizetést használva kalózkodik. A bíróság szerint alapos ok nélkül a szülő nem köteles figyelni vagy szoftverekkel akadályozni, hogy mit csinál a gyerek a világhálón.

Az ügy még 2007-ben indult, amikor jogvédők észlelték, hogy egyetlen németországi IP-címről több mint 1100 kalóz zenét osztottak meg. Az ügyben nyomozás indult, amelynek során azonosították az IP-cím tulajdonosait, majd házkutatást tartottak az azonosított német házaspár otthonában. A helyszínen lefoglaltak egy számítógépet, amelyre kétféle fájlcserélő szoftver is telepítve volt. A számítógépről kiderült, hogy azt nem a házaspár, hanem akkor 13 éves fiuk használta. Bár a bizonyítékok egyértelműek voltak, a szülők nem voltak hajlandóak kártérítést fizetni a szerzői jogosultaknak, ezért bírósági ügy lett az esetből.

0 Tovább

Mi lesz a legálisan tárolt fájlokkal?

A Megaupload ez év januári lekapcsolásával nem csak az illegálisan terjesztett tartalmak váltak elérhetetlenné, de nagyszámú saját tartalom is elveszett a tulajdonosaik számára. Ezek sorsa egyelőre megoldatlan.

Mintegy 1100, korábban a Megaupload által használt szerver várja az Egyesült Államokban, hogy kiderüljön, mi fog történni az azokon tárolt adatokkal. A fájlok jelentős része illegálisan megosztott tartalom, ám jelentős mennyiségű az is, amely a felhasználók saját tulajdonát képezte, és amely tulajdonosaik számára elérhetetlenné vált.

0 Tovább
«
12345

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek