Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Óriás gumikacsát gyártani sem akadály a hamisítóknak!

Alig egy hete írtunk róla, hogy a pekingi Dizájn Hét kapcsán a szervezők és a hatóságok nagy figyelmet kívánnak szentelni a holland Florentijn Hofman által tervezett óriási úszó gumikacsa szerzői jogainak. A felhívásra azért került sor, mert a sárga műalkotás a közelmúltban Hongkongban vendégeskedett, és ott tartózkodása alatt a hamisítók figyelmét is felkeltette. Most találtunk néhány példát a másolatokra.

Az eredeti hongkongi felvezető hajók gyűrűjében

0 Tovább

Kínai vállalkozó lépne Steve Jobs örökébe

Fekete póló, sportcipő, farmer, technológiai víziók - ismerős? Nem, nem Steve Jobs lépett színpadra, hogy egy újabb csúcstechnológiás mobilt mutasson be, hanem Lei Jun, milliárdos kínai vállalkozó, aki igyekszik magát úgy pozícionálni, hogy a néhai Apple vezér örökébe léphessen.

Lei Jun színpadon

0 Tovább

Fémhulladékból épült a hamis Lamborghini Reventon

Kína messze földön híres arról, hogy minden terméket hamisít, ami valaha is piacra került. Egy 28 éves fiatal farmer azonban új szintre emelte a hamisítást: fémhulladékból épített saját Lamborghini ritkaságot.

A Reventon névre keresztelt modellből a Lamborghini összesen 21 darabot értékesített. Az 1,7 millió dollárba kerülő autóritkaságból kettő került forgalomba Ázsiában. Ezek száma nőtt most háromra azzal, hogy egy 28 éves helyi fiatalember az eredeti formatervezést követve elkészítette a jármű utánzatát. Wang Jian kalkulációi szerint 12 ezer dollárt költött autójára, amelyet használt autóalkatrészekből rakott össze és fémhulladékból kalapált a kívánt formára. Az autó alvázához egy Volkswagen Santana szolgáltatta az alapot, míg a motor egy Nissan kisteherautóból származik.

A kocsira, ahogy a képeken is látszik erősen ráfér még a csinosítás. Ütött-kopott ipari jellege azonban nem is baj, hiszen tulajdonosa - akinek egyébként nincsen jogosítványa, így forgalomban nem is használhatná az autót - gazdálkodóként vetőmagokat és növényvédő-szereket szállít vele.

(Via: inSign.com)

0 Tovább

Variációk egy márkára

Három csíkos logójával az Adidas az egyik legismertebb és legkeresettebb márka a világon. Nem meglepő, hogy a hamisítók előszeretettel másolják nevét, védjegyét. Gyakori, hogy utánzataik esetében a név elferdítésnek nevezett trükköt alkalmazzák, vagyis egy-két betűt kicserélnek, megcserélnek, de épp csak annyit módosítanak, hogy a márkanév még biztosan hasonlítson, és első pillantásra elég megtévesztő legyen.

A ma közölt videóban egy olyan gyűjtést mutatunk, amely az Adidas márkanevén alapuló névváltozatokból szemezget: a sor az abdids-tól az adibas-on át a sdidsa-ig terjed. Jaj!

0 Tovább

Ez lenne a legjobban sikerült Apple hamisítvány?

Nos, a ZDNet szakértői szerint igen. Az alább bemutatott Macbook Air klónnál a lap szerkesztői legalábbis még soha nem láttak rendesebben összerakott, az eredetire ennél jobban hasonlító készüléket. Éppenséggel itt a No Kamu blogon, különböző tárgykörben összeszedtünk már néhány igen meggyőző utánzatot (legutóbb kb. másfél hete foglalkoztunk vele), és el kell ismerjük, ez is egy igen megtévesztő darab.

Az Airbook névre keresztelt klónra a K.O. Gadget kínálatában bukkantak rá, mint akciós termékre, bár a cikk szerzői erősen kétlik, hogy az e-bolt valaha is eladott volna belőle... Mégis, az eredeti gyártó Apple jogi képviselői vajon mennyi ideig tűrnének meg a piacon egy fényes alma logóval ellátott terméket, ami nem az övék?! Ugye.

A K.O. Gadget egyébként maga is legjobban sikerült másolatként hirdeti termékét, amely 13.3″ HD LED kijelzővel, Windows 7-es operációs rendszerrel üzemel, és amely hűen követi a Macbook Air (egyébként gyönyörű) dizájnját és különös gonddal kialakított illesztéseit. Ez az aprólékosság talán az alábbi összehasonlító fotón érzékelhető leginkább:

Ha további fotókat is néznétek, kattintsatok IDE.

(Via: ZDNet)

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek