Bár közlekedésre gyakorlatilag alkalmatlan, a motorok szerelmeseit lenyűgözi az izgalmas formatervezésű Dodge Tomahawk teljesítménye. Nincs ezzel másként az a kínai rajongó sem, aki saját műhelyében építette be az 550 ezer dolláros jármű másolatát.

Balra a kínai, jobb az eredeti Dodge Tomahawk

Korábban is írtunk már olyan esetekről, amikor találékony és ügyes kezű szerelők egy-egy autó formatervezését engedély nélkül másolva saját kézzel építik meg luxusautók másolatát. Az így elkészült járművek persze hamisítványok, de az építők lelkesedése és kitartása azért elismerésre méltó. Míg utóbb a Lamborghini Reventon Kínában készült másolatáról adtunk hírt, most a Dodge Tomahawk motorjának replikáját mutatjuk meg.

Kínai Tomahawk

Dodge Tomahawk

A Dodge 2003-ban mutatta a Tomahawk nevű tanulmány-motorkerékpárját, amelynek motorját a Dodge Viper sportautóból emelték át. A kézzel épített, 550 ezer dollár értékű járműnek elöl és hátul is két-két kereke van, amely segíti az ellenkormányzást és a kanyarokban való bedőlést. Mivel az eredeti Tomahawkot sem szánták utcai közlekedésre a tervezők, elképzelhetetlen, hogy kínai változata alkalmas lenne rá. Azon ugyanis épp ez a dupla kerék megoldás, ami hiányzik, igaz, a hasonlóságot egy szélesebb abronccsal igyekezett megteremteni az építő.

A hamis Tomahawk motorjáról ugyan nincs adat, de biztos nem a Viper ereje dübörög benne.

(Via: autoevolution, Wikipédia)