A mai naptól a hazai zenerajongók is elérhetik az Apple által fejlesztett iTunes Store-t. A szolgáltatás elérhetősége komoly mérföldkő a magyar zenepiac szempontjából, hiszen a régóta hiányolt legális hozzáférések körét bővíti, nem is akármilyen kínálattal. 

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület híroldalán olvasható közlemény szerint az iTunes Store az Artisjus-sal kötött megállapodás eredményeként vált elérhető hazánkban. A szerzői jogvédők közlése szerint olyan megállapodást kötöttek, amelynek köszönhetően az alkotók is megfelelő javadalmazásban részesülnek az eladott dalok után. Közlésük szerint a letöltött, meghallgatott dalok adatait tartalmazó, igen részletes adatszolgáltatást dolgozza fel az Artisjus, hogy megtörténhessen a szerzői jogdíjkifizetés negyedéves rendszerességgel.

Az Artisjus közleményében Mester Tamás dalszerző is megszólalt, aki szerint „az iTunes a magyar zenének új utat nyit a nemzetközi lehetőségek felé is, így visszaadhatja a reményt, hogy végre valami nagy dolog velünk is történhet.” Az énekes hozzátette a zeneiparnak nem a múlttal, hanem az új lehetőségekkel kell foglalkoznia, és ehhez az iTunes kiváló teret jelent.