Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Múzeumba került a TPB első szervere

A 2003-ban elindult The Pirate Bay kalózoldal egyik első szervere bekerült egy svéd számítástechnikai múzeum állandó kiállításának anyagai közé. A múzeum kurátora szerint a szerver a svéd informatikai történelem megkerülhetetlen része.

0 Tovább

Jubileumot terveznek a kalózok

Igen optimista hozzáállással máris tervezi fennállása jövőre esedékes tízedik évfordulójának megünneplését a The Pirate Bay csapata. A portál eredeti alapítóit ugyan elítélték, ráadásul számos országban blokkolják elérést, de a hírhedt kalózoldal még mindig működik.

0 Tovább

Republikánus kampányhirdetés fut a Pirate Bay-en!

A kanadai kormány hirdetését követően újabb politikai tartalmú hirdetés bukkant fel a The Pirate Bay oldalán: az elnökválasztási kampányban a republikánus jelöltet támogató szervezet futtat Obama ellenes reklámot.

Obamát támadó kampányhirdetés balra

0 Tovább

Állami hirdetés torrent oldalon?

Hirdetési hálózatok útvesztőjébe keveredett a kanadai pénzügyminisztérium, amelynek eredményeként a helyi gazdaságélénkítő program, az Economic Action Plan hirdetése a The Pirate Bay oldalán is megjelent.

Állami hirdetés Dr. Who torrentek fölött

0 Tovább

Vádemeléssel várták a TPB alapítót Svédországban

Vádemeléssel várták a svéd hatóságok a stockholmi repülőtéren Gottfrid Svartholm-t, a The Pirate Bay (TPB) szerzői jogsértés okán elítélt alapítóját. Egyelőre nem tisztázott, hogy milyen ügyben emeltek vádat ellene, de a hírek szerint nem a torrent oldal miatt indult ellene az eljárás.

Nemzetközi elfogatóparancs nyomán Kambodzsában fogták el az online körökben Anakata néven ismert TPB alapítót. Elfogását követően Svédország kérte a kiadatását. A TorrentFreak beszámolója szerint az ázsiai ország eleget tett a kérésnek, és Svartholm azóta már meg is érkezett Svédországba. A férfit már a stockholmi repülőtéren őrizetbe vették, és azonnal vádat is emeltek ellene. Az nem tisztázott, hogy pontosan mivel vádolják, de a hírek kiberbűnözésről és adócsalásról is szólnak. Elképzelhető ugyanis, hogy Svartholm-nak is köze van a svéd adóhivatalt kiszolgáló Logica nevű IT cég rendszerének feltöréséhez, amelynek eredményeként 9000 svéd adózó adószáma szivárgott ki.

Svartholm ellen egyébként jogerős ítélet van érvényben Svédországban. A TPB kalózportál üzemeltetése okán jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, de büntetését külföldi tartózkodása okán nem kezdte meg.

(Via: TorrentFreak)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek