Augusztus 10-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli 10. születésnapját a világ leghírhedtebb kalózoldala, a The Pirate Bay. Az eseményt a svéd Kalózpárt szervezi. A kalózok tízezernyi résztvevőre számítanak.

2003-ban egy egyszerű svéd fájlcserélő oldalként indult, majd néhány éven belül globális torrent oldallá, és világszerte a kalózkodás jelképévé nőtte ki magát a The Pirate Bay. Bár a szerzői jogsértésekről elhíresült oldal állandó harcban áll a hatóságokkal és a jogvédőkkel, sőt, folyton költözik, hogy a jogi felelősségre vonást elkerülje, mégis nagyszabású rendezvénnyel tervezi megünnepelni fennállása 10. évfordulóját. 

Az évfordulót augusztus 10-én nagyszabású utcai parádé keretében ünneplik meg a kalózok. Az eseményt a svéd Kalózpárt szervezi azzal a nem titkolt szándékkal, hogy kissé felforgassák a svéd főváros nyugalmát. A hírek szerint erre minden esélyük megvan, hiszen az eseményhez létrehozott Facebook eventen - a bejegyzés írásának idején - már több mint 17 ezer részvételi szándékot jeleztek. Ha ezek mindegyike nem is megy el, arra azért számítana lehet, hogy így is több ezres tömeg fog a helyszínen megjelenni.

(Via: TorrentFreak, Kép: Facebook)