Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hamisítás legalja: irattartó mappát rejt a laptopos doboz

Ez már tényleg az egyik legszégyentelenebb módja annak, ahogy a gyanútlan és túlságosan jóhiszemű vásárlókat megpróbálják átverni a hamisítók! Az amerikai hatóságok a napokban fogtak el egy bűnöző párost, akik hamis "hordozható számítógépekkel kereskedtek". Mint kiderült, míg az általuk eladott dobozok a csomagolásuk szerint egy 17 colos Apple gépet tartalmaznak, valójában ezek csak egy megfelelő vastagságú irattartó mappát, és egy elektromos kábelt rejtettek.

Tanulság: jól gondoljuk meg, hogy hol és kitől érdemes nagyobb értékű elektronikai eszközt venni, és ne dőljünk be a rendkívül vonzó árnak, még ha abban is reménykedünk, hogy "leesett", nem pedig hamis...

Forrás: The Mississippi Link

0 Tovább

Egy okosabb bolygón... tudom, hogy mit veszek

Lendületes - ez a jelző jutott eszembe elsőként az IBM eredetiségigazoló technológiájának reklámját látva. A cég egyike annak - a szerencsére manapság egyre növekvő számú - vállalkozásnak, amely a fogyasztók biztonságát szem előtt tartva eredetiségigazoló technológiákat dolgoz ki.

Ahogy a lenti videóban is látható/hallható a gyógyszerek csomagolásán elhelyezett egyedi azonosító címkék követhetővé teszik a gyógyszerek útját a gyártótól a fogyasztóig, igazolják azok eredetiségét, egyúttal segítenek távol tartani a hamisítványokat a patikák polcairól, és így a gyógyulni vágyó betegektől.

A nyomon követhetőségi rendszer alkalmazása egyébként egyike a gyógyszeriparral szemben egyre határozottabban megfogalmazott elvárásoknak. Az Európai Unió által jelenleg is tárgyalt gyógyszerhamisítás elleni programcsomag is előírná az EU területén gyógyszereket forgalmazó cégek számára, hogy termékeiket a reklámban látható, illetve hasonló működési elvű biztonsági jelzésekkel lássák el. Ezzel is védve engem, mint fogyasztót a hamisítás veszélyeitől.

Az EU-s programról bővebb info itt.

0 Tovább

Illegális vodkagyár képekben

Összesen 25 ezer liter hamisított vodkát foglaltak le a brit hatóságok Manchaster városában a napokban. A helyszínre a tűzoltók vonultak ki gyanús füst észlelése okán, az illegális alkoholüzemet ők fedezték fel, majd értesítették az illetékes hatóságokat.

Az esetről a brit adó- és vámhivatal, az HM Revenue & Customs Office (HMRC) közölt sajtóanyagot, képekkel bőségesen megtűzdelve. Lássuk!

A felfedezett hamisítványok eladásra készen, palackozva várták az elszállítást.

A kész italok mellett a palackozáshoz szükséges címkék, kupakok is előkerültek. Az akció során a hamisítványok mellett a hatóságok a képeken látható, palackozáshoz szükséges berendezéseket is lefoglalták.

A fenti képek pontosan illusztrálják, hogy a hamisítványok - bármilyen terméktípusról is legyen szó - nem higiénikus, ellenőrzött körülmények között készülnek. Így mind felhasználásuk, mind fogyasztásuk komoly veszélyt jelent ránk nézve.

0 Tovább

Hogyan készülnek a hamis hitelkártyák?

Egy amerikai nyomozó, Bob Watts bemutatja, hogy készülnek a hamis hitelkártyák. A hamisítóknak profi gépek állnak rendelkezésükre, a hamisítványt szinte lehetetlen megkülönböztetni az eredetitől.

 

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek