Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamisított jegyekkel a Louvre-ba?

Nyomoz a francia a rendőrség, mert erős a gyanú, hogy valakik hamis jegyeket gyártottak a világ leglátogatottabb múzeumába.

A Louvre személyzete a múlt hónapban figyelt fel arra, hogy több tucat kínai turista szervezett csoportokban igen gyenge minőségű belépővel akart bejutni. Silány volt a papír és a nyomtatott szöveg nívója is elmaradt az eredetitől.Augusztus végén azonban már sokkal tökéletesebb másolatok bukkantak fel, sorozatszámokkal ellátva. Ezek a megszólalásig hasonlítottak az igazi jegyekre. Ráadásul belga vámosok egy Kínából érkező csomagban 4 ezer hamis Louvre-belépőkártyát foglaltak le.

A francia rendőrök most azt akarják megállapítani, hogy a bűnözők nem társas utakon részvevő idegeneket próbáltak-e meg becsapni. A Louvre állandó és ideiglenes kiállításait 16 euróért lehet megtekinteni. Évente 10 millióan, vagyis napjában több tízezren keresik fel az intézményt, amelyben a többi közt a Mona Lisa és a Milói Vénusz látható.

A Guardian cikke megjegyzi, hogy augusztusban a londoni Victoria és Albert Múzeum is azt közölte, hozzávetőleg 50, jó minőségű hamisított belépőt szűrtek ki a nagy sikerű David Bowie-tárlat bejáratánál. A jegyeket a világhálón vásárolták a megtévesztett érdeklődők.

VIA: Guardian

0 Tovább

Mandela képeit is utolérte a hamisítás

Nelson Mandeláról, a legendás dél-afrikai polgárjogi harcosról a többségnek nem festményei jutnak eszébe. A hamisítók azonban már megszagolták a pénzt alkotásaiban.

0 Tovább

Ehető „vonalkód” segíthet a hamis gyógyszerek kiszűrésében

Van valami igazán félelmetes a hamis gyógyszerekben. Mégpedig az, hogy nem állapítható meg egykönnyen a valódiságuk, hiszen külsőre, hagyományos érzékeinkkel csak nehezen tudjuk megkülönböztetni az eredetit a hamistól. Amiben pedig téglaportól kezdve, kórokozókon át akár emberi fekália is lehet. Ezért fontos, hogy olyan, a pirulák beazonosítását segítő technológiák lássanak napvilágot, mint amilyet a TruTag nevű cég készített.

0 Tovább

Hamis mackó a jótékonysági árverésen

Különös mesét szőtt az élet egy ártatlan plüssmackó köré. Történt ugyanis, hogy az angliai Horsham városában, egy jól menő fodrász, Kay Tyler jótékonysági vásárt készült szervezni a helyi iskola javára, egy kedves vendég pedig egy Burberry készítette medvét ajánlott fel. A teddy-mackóról azonban kiderült, hogy hamisítvány.

0 Tovább

Két nagy hamis szállítmányt is elcsíptek a pénzügyőrök

Két jelentős hamis szállítmányt is elcsíptek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt napokban. Vámosszabadi térségében két szlovák rendszámú kamionban mintegy 125 millió forintot érő hamisított konyhai eszközt találtak, míg egy közúti ellenőrzés során az M5 autópályán pedig 15 millió forint értékű hamis mosógél szállítmányra bukkantak

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek