Búcsúdalt írt egy brit zenész a helyi zenei jogvédő szervnek, miután nem ért egyet annak jogvédelmi intézkedéseivel. A dalt nem sokkal azután jelentette meg, hogy a brit bíróság jogsértőnek minősítette a The Pirate Bay működését, és kimondta, hogy a kalózoldal tudatosan ösztönzi és segíti felhasználói jogsértő magatartását. A bírósági eljárást a Brit Hanglemezgyártók Szövetsége (BPI) kezdeményezte, és könnyen lehet, hogy a The Pirate Bay teljes körű szigetországi blokkolását eredményezi. (Részletek ITT.)

Dan Bull azonban nem ért egyet azzal, hogy a BPI a fájlmegosztó oldalak blokkoltatásával akarja akadályozni a kalózkodást, sőt, egyenesen úgy véli, a jogvédők, nem hogy védenék az ő és zenésztársai jogait, hanem kárt okoznak nekik. Ezt hozza a BPI tudomására az alábbi dalban.

Bull-nak nem ez az első kalózkodás elleni intézkedések ellen ágáló műve. Korábban az amerikai törvényhozás által tárgyalt SOPA (Stop Online Piracy Act) törvénytervezete ihlette egy tiltakozó dal megírására SOPA Cabana címmel, amelyhez a BPI-ről szóló darabhoz hasonlóan Facebook rajongói segítségével készített klipet.

(Via: TorrentFreak)