Hamis egyiptomi egyenruhákban ténykedő militáns csoportoktól tartanak Egyiptomban, miután a hatóságok három helyszínen is hamis, illetve megtévesztésre alkalmas uniformisokra bukkantak.

Egyiptomi katonai rendőrök (Forrás: Wikipédia)

Kairó északi részén fedeztek fel egy katonai egyenruhákat hamisító üzemet az egyiptomi hatóságok a közelmúltban, ahol közel ezer darab hamis egyenruhát foglaltak le. Az üzem leleplezésével párhuzamosan a kairói repülőtéren katonai stílusú ruházatot tartalmazó szállítmányt állítottak meg a hatóságok: egy egyiptomi üzletember 10 ezer darab, katonasági egyenruhára emlékeztető ruházati cikket készült Líbiába szállítani. Egy harmadik ellenőrzés során 25 tonna khaki és zöldes-barna színű anyagot találtak egy Kínából Alexandriába érkező szállítmányban. Az anyagok színe szinte megegyezik az egyiptomi uniformis színével.

A nyomozás még folyamatban van, de a hatóságok attól tartanak, hogy szélsőséges iszlamista militáns szervek részére készülhettek a megtévesztő hamisítványok.

Az egyiptomi hatóságok úgy vélik, a Hamásznak vagy más militáns szervezetnek is érdekében állhat a hamisítványok előállítása. Ezek használata viszont beláthatatlan következményekkel járna mind a politikailag instabil Egyiptomban, mind a környező arab országokban.

(Via: Securing Industry)