Folytatjuk évösszegző bejegyzésünket. Tegnap a hamis Nutelláktól a Louboutin cipőkig terjedően tekintettük át a legolvasottabb bejegyzéseinket, ma a kínai autó utánzatoktól haladunk a hamis Ray Ban napszemüvegek felismeréséig.

 

5. Melyik autóé a logó?

Meglehetősen nagy a verseny az autópiacon, így nem csoda, ha az egyes gyártók "kölcsönözgetnek" egymástól. A hasonlóság logóikban is megmutatkozik, ezekből szemezgettünk posztunkban.

Tovább olvasok!

4. Hogyan ne vegyünk hamis iPhone 5-öst?

Az év egyik legjobban várt és legkeresettebb műszaki cikke volt Apple iPhone 5-se. Mivel azonban fokozottan kezdték meg az értékesítést, a hamisítók hamar lecsaptak azokra a piacokra, ahol várni kellett a hivatalos megjelenésre. Posztunkban adtunk néhány tippet a hamisítványok elkerüléséhez!

Tovább olvasok!

3. Tükröt kapott iPad helyett

Parkolóban műszaki cikket venni, mindig butaság. Az ilyen termék többnyire hamis vagy lopott, vagy, ahogy az amerikai hölgy példája mutatja, az is lehet, hogy tükör. Jalonta Freeman 200 dollárt fizetett az iPad-es dobozért, amibe tükröt csomagoltak.

Tovább olvasok!

2. Egyszerű ötletek, nagyszerű játékok

Közkedvelt játékok szabadalmi leírását közöltük, hogy megmutassunk, milyen egyszerű , de nagyszerű ötletek állnak az olyan világszerte népszerű és szeretett játékok mögött, mint a Lego, a Monopoly. Ezeket persze mind hamisítják, de a bejegyzés tisztelgés az eredeti alkotók előtt.

Tovább olvasok!

1. Elő a napszemüvegekkel!

Bár az időjárás májusban eléggé szeszélyes volt, a nyár közeledtére egy napszemüveges bejegyzéssel készültünk, amely a trendi Ray Ban napszemüveg példáján keresztül adott néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, mire figyeljetek, hogy új napszemüveg vásárlása során elkerüljétek a hamisítványokat.

Tovább olvasok!