Áprilisi bejegyzésünkben nem tudtuk eldönteni, mennyiben tekintsük viccnek azt a svéd hírt, amely szerint egy helyi filozófus hallgató egyházként próbálta meg bejegyeztetni fájlcserélést támogató mozgalmát. Nos, a svéd hatóságok komolyan vették a kérelmet, és másodszor is elutasították, hogy egyháznak minősítsék a Másolás Misszionárius Egyháza (Missionary Kopimistsamfundet) néven létrehozott szervezetet.

Az "egyházalapító" kérelmét első körben április folyamán utasították el a hatóságok, azzal az indokkal, hogy az egyházi szertartások menete nincsen formalizálva, miközben ezt a helyi törvények megkövetelik a vallási szervezetektől. Ismételten benyújtott kérelmükben ezt a hiányosságot korrigálták, de a hatóságoktól ezúttal is elutasító válasz érkezett. Ez, már lehet, hogy elveszi az alapító kísérletező kedvét, ugyanis úgy nyilatkozott, nem biztos, hogy újra megpróbálja hivatalosan elismertetni a szervezetet. Bár hozzátette, találkozóikat, és a szerzői jog ellenes aktivitásukat nem fogja felfüggeszteni.

A két elutasítás közötti néhány hónapban egyébként elérte az 1000 főt a másolást és megosztást vallási szentségként, CTRL+C, CTRL+V parancsokat szent szimbólumként tisztelő szervezet követőinek létszáma.