A HENT híroldalán olvasható friss hír szerint az amerikai bíróság mondhatni teljeskörű adatszolgáltatásra kötelezte a fájlmegosztó Hotfile portált. A webfelület ellen az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) indított jogi eljárást, kérve a bíróságot, szólítsa fel az üzemeltetőket működési adataik átadására, hogy a jogsértések tényét és mértékét megállapítsák. A bíró egy kivétellel jóváhagyta a kérelmet, a lap forráskódja kivételével gyakorlatilag minden adatát köteles átadni a hollywoodi jogvédőknek.

Ez azt jelenti, hogy szeptember 12-éig a Hotfile minden valaha feltöltött fájlról adatbázist kell összeállítson, amely tartalmazza a fájlok címét, a letöltések számát, a feltöltők és a letöltők IP-címét is. Kötelesek kiadni az 500 legaktívabb partner személyi adatait is, akik a bíró szerint olyan személyek, akik az általuk feltöltött fájlok letöltése esetén jövedelemhez jutnak. Továbbá nyilvánosságra kell hozzák működésük pénzügyi vonatkozásait is.

A bíróság szerint az információk alapján megállapítható, hogy a Hotfile rendszerén keresztül megosztott fájlok milyen arányban sértik a szerzői jogot, és hogy valóban profitálnak-e az üzemeltetők a jogsértésekből.

Az MPAA a felhasználói IP-címek birtokában valószínűleg nem fog eljárást indítani az egyszeri letöltők ellen, de várható, hogy az 500 legaktívabb felhasználót tanúként idéztetik be a bíróságra.