Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legújabb kínai csemegék: rántott rókaszőr, vegyileg kezelt sertéshús

Persze a cím merő túlzás, mert egyetlen jó érzésű kínai sem szeretne rókaszőrt, vagy éppen csirke végbélnyílást a vacsorájába, ám szerencsétlenségükre Csiangszu tartomány gyanútlan lakói kérés nélkül is megkapták az említett undorító adalékanyagokat a sütőolajukba.

0 Tovább

Kamu nyereménnyel kínálják a hamis csokit

Több doboz hamis Willy Wonka csokoládét foglaltak le a brit hatóságok, amelyek kamu nyereményjátékkal csábítják vásárlásra az édességre vágyókat. A védjegytulajdonos Nestlé szerint a hamis csokit könnyű kiszúrni, mivel a cég 2010 óta nem gyárt az ismert ifjúsági regény és film alapján készült Willy Wonka csokikat.

Wonka csokik

0 Tovább

Tíz gyakran hamisított élelmiszer

Hamis leveskockákról szóló bejegyzésünkben már utaltunk rá, hogy újabban igen gyakoriak az élelmiszerbotrányok. Mai bejegyzésünkben azokat az élelmiszereket vesszük sorba, amelyek esetében jellemző a fogyasztókat megtévesztő visszaélés.

5 Tovább

Hamis leveskockát találtak Svédországban

Úgy tűnik, ez az év az élelmiszerbotrányoktól hangos. A színezett sertés, a marhaként eladott lóhús, a patkányméreggel szennyezett nápolyi után a svédeknél most hamisított leveskockát találtak.

Leveskockák (A kép illusztráció. Forrás: Wikipédia)

2 Tovább

Kávé, leveskocka, vodka és kaviár a hamisítványok között

A hétköznapi fogyasztási cikkektől a luxus élelmiszerekig terjedően foglaltak le hamisítványokat az Interpol és az Europol közös akciójában részt vevő hatóságok. A lefoglalt termékek listája a kávétól és leveskockától a vodkán át a kaviárig terjed.

0 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek