Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dobogós magyar csapat a Microsoft technológiai versenyén

Mai bejegyzésünk kicsit off topik, mert nem a hamisításról, kalózkodásról vagy jogérvényesítésről szól, mégis, mivel sokat írunk a szellemi termékek fontosságáról, hozzáadott értékéről és innováció ösztönző erejéről, ezek kapcsán egy magyar technológiai sikerről számolunk be.

A Microsoft Magyarország közleménye szerint az előkelő harmadik helyet szerezte meg a magyar Turtle Games csapat a Sydney-ben zajlott Imagine Cup technológiai versenyén az okostelefonokra történő játékfejlesztés kategóriájában. Utoljára három éve jutott magyar csapat a döntőbe, akkor szintén bronzérmesek lettek a hazai diákok. A Microsoft Imagine Cup a világ első számú technológiai diákversenye, amelyen a nevezők feladata, hogy az emberiség legégetőbb problémáira találják meg a választ. A magyar csapat harmadik helyet szerzett játéka a korlátos erőforrásokkal való gazdálkodásra és a fenntartható fejlődésre helyezi a hangsúlyt.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt indította el a versenyt abban a hitben, hogy a diákok képesek arra, hogy megváltoztassák a világot. Egy évtized alatt 190 országból mintegy 1,65 millió tanuló vett részt a Microsoft világversenyén, ötletet merítve egyebek mellett az Egyesült Nemzetek millenniumi fejlesztési céljaitól kezdve saját országuk problémáin keresztül saját tapasztalataikig. A verseny mottója: "Képzelj el egy olyan világot, amelyben a technológia képes a legnehezebb problémák megoldására."

0 Tovább

Kínában már kapható az iPad 3!

Igaz ugyan, hogy a hivatalos Apple termék még nem került forgalomba, az alábbi képek tanúsága szerint a kínai hamisítók már elkészítették a maguk iPad 3 verzióját. Ezüst hátlap, nagy kijelző és Android rendszer, ez minden, amit tud.

A fotókat a Gizmodo portál riportere készítette egy sanghaji műszaki cikk piacon. Mint írja, a helyszínen több üzlet kínálatában is megtalálta a táblagépet. A boltokban 9,7 inches kijelzővel iPad 3-ast, 7 inches kiadásban iPad 2-est, 5 inches kijelzővel sima iPad-et lehet kapni, amelyek egyike sem eredeti Apple termék.

  

A kamu táblagépen a jelzés a készülék hátoldalán az almás logó alatt fel van feltüntetve. Bár a műszaki termékek iránt érdeklődők jól tudják, hogy ilyen termék hivatalosan még nincs forgalomba, aki kevésbé követi a trendeket, az is rögtön kiszúrhat néhány egyértelmű jelet a hamisításra. Például, hogy a hátlap alján fel van tüntetve, hogy Android rendszer fut a gépen, ami a bekapcsolás után is egyértelmű válik, vagy, hogy a készülék oldalán MicroSD kártyaolvasó van beépítve, ami szintén nincsen az eredeti eszközökön. Végül, az ár is elég jó indikátor. Az említett piacon az iPad 3-as ára 600 és 4800 jüan között mozgott (USD 95 - 758), ebből az egyik túl olcsó, a másik már túl sok, az árkülönbség pedig elképesztően valószerűtlen.

   

(Via: Gizmodo)

0 Tovább

Sörösüvegekben csempészik a telefont

Mai bejegyzésünkben nem hamis, de eredeti termékek feketepiaci és illegális terjesztéséről lesz szó. Azt gondoljuk, hogy ez a sztori hasznos adalékkal szolgál arra, hogy lássuk, a kínai fogyasztók mennyire ki vannak éhezve a trendi márkákra, amely őrült fogyasztói kereslet persze maximálisan ösztönzi a hamisítást is.

A M.I.C. Gadget számol be az esetről, amely szokatlan, de ékes példája annak, hogy az illegális kereskedők minden módot megragadnak arra, hogy a keresletet kielégítsék. A kínai határőrök a Hongkong - Shenzhen határon kaptak rajta egy idősödő hölgyet, hogy 4S jelzésű iPhone készülékeket próbál becsempészni az országba. Tettét különös trükkel próbálta leplezni: a telefonokat üres sörösüvegekbe rejtették azon megfontolás alapján, hogy a régióban gyakori, hogy a szegényebbek gyűjtik az üres üvegeket, amelyekért az újrahasznosító pontokon leadva kisebb összeget kaphatnak.

A határőröknek azonban gyanús lett, hogy az üres üvegek meglepően nehezek, és az alaposabb vizsgálat során felfedezték, hogy nem is üresek. Kiderült, hogy az üvegeket félbevágták, ezekbe három gondosan becsomagolt készüléket dugtak, majd figyelve az illesztésekre, összeragasztották a palackokat. A hölgy csomagjában összesen 216 új iPhone-t találtak a 750 milliliteres üvegekbe rejtve.

(Via: M.I.C. Gadget)

0 Tovább

Megnyalnád az iPhone 5-öst?

Bár a cím talán mást sugall, nincsen semmilyen perverziónk a fogyasztói elektronikai cikkekkel kapcsolatban, viszont ténylegesen egy iPhone 5 nevű "nyalható" terméket mutatunk ma nektek.

Korábban már írtunk róla, hogy a kínai kereskedők igyekeznek minden lehetséges formában illegálisan kihasználni az Apple nevének ismertségét, és ennek alapján a legképtelenebb termékeket látják el az amerikai cég által ismerté tett almás logóval és márkanevekkel. Ennek egyik ékes példája volt az iphone névre keresztelt gázrezsó, egy másik pedig az alább bemutatásra kerülő jégkrém és süti.

Bár iPhone 5-öst hivatalosan még nem lehet kapni, az új készülék iránti várakozásra reagálva egy kínai édességgyártó előállt az iPhone 5 Ice Pop nevű jégkrém ötletével, amely csomagolását tekintve az okostelefont, az édességet tekintve pedig a híres logót formázza. Lehet kapni mangós és körtés ízben is.

Mangós iPhone 5

0 Tovább

Egyelőre nem perelheti az Apple csődbe ment versenytársát

Szabadalmi jogsértés gyanújával kívánna eljárást indítani az Apple a Kodak ellen, az illetékes bíróság azonban egyelőre elutasította az almás cég keresetét. Az ok: nem lenne tisztességes egy csőd szélén álló cég ellen pereskedni.

Az Apple az LCD kijelzők előnézeti képmegjelenítési technológiájára vonatkozóan próbálna szabadalom bitorlás gyanújával eljárást kezdeményezni. A cég szerint ugyanis a Kodak illetéktelenül szabadalmaztatott egy vonatkozó eljárást, és így jogtalanul szerepelteti szabadalmi portfoliójában.

A Kodak ez év januárjában kért csődvédelmet, bejelentve, hogy értékesíteni kívánja 1100 tételből álló, digitális képalkotási eljárásokra vonatkozó szabadalmait, amelyek összértékét 2,6 milliárd dollárra becsülik. Az Apple ennek kapcsán fordult a csődeljárásokkal foglalkozó amerikai bírósághoz, kérve, hagyják jóvá, hogy a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission, ITC) panaszt tegyen a Kodak ellen. Ahogy a bevezetőben írtuk, a Kodak csődvédelmével foglalkozó bíró elutasította a keresetet, így az Apple-nek ki kell várnia a Kodak helyzetének alakulását, mielőtt egyes szabadalmainak legalitását ismét megvétózza.

(Via: IPR China)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek