Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megérkezik a csomag és már tudod, hogy átvertek!

Melyik a kisebbik rossz? Ha az internetes rendelés után kézhez vett termék hosszas szemrevételezés válik gyanússá, vagy ha megérkezik a csomag, és azonnal tudod, hogy csúnyán átvertek? Mai bejegyzésünkben az utóbbira mutatunk példát: hát így kell kinéznie egy iPhone 5 csomagolásának?!

0 Tovább

eBay árverés: dizájner táskákkal a hamisítás ellen

Március 18-a és 25-e között kilencven darab egyedi táskára lehet licitálni az eBay oldalán, amelyet kilencven dizájner tervezett az aukciós oldal You Can't Fake Fashion című kampányához.

90 dizájner - 90 táska (Kép forrása: WWD)

0 Tovább

Tégla kontra hamis parfüm

Egy hamisítvány megsemmisítős videót találtunk mára, amelyben a pórul járt vásárló határozott mozdulattal töri össze az eBay-en vásárolt hamis parfümöt. A hamisítvány megsemmisítésére a pénz visszafizetési garancia érvényesítése érdekében volt szükség.

Internetes vásárlás során sajnos könnyen előfordulhat, hogy minden szándékunk ellenére hamisítványba futunk. Az online piacok, mint az eBay is, rendelkeznek irányelvekkel arra az esetre vonatkozóan, ha a vevő a termék készhez vételét követően észleli, hogy átverték, ezért panaszt tesz. Ilyen esetben az eBay természetesen visszatéríti a vételárat, de cserébe kérheti, hogy a vevő semmisítse meg a terméket, és a megsemmisítést dokumentálja is. Erre példa az alábbi videó, amelyben a pórul járt vevő egy téglával zúzza össze a hamisított Chanel parfümöt.

0 Tovább

Hamis elemek az eBay-en

Mai videónk azt tanácsolja, hogy tegyünk egy próbát az eBay-en, és nézzük meg milyen gyakoriak a hamis elemek a keresési találatok között. Szót fogadtunk, és megnéztük.

A videó tanúsága szerint számos elferdített nevű termék szerepel a kínálatban. A Panasonic analógiájára így kapható PemesaniG és Ponenlie ("a biztonság kedvéért" mindkettőn almás logó is szerepel), Duracell feliratú elemek, amelyeknek már a csomagolása is gyanús, és a Samsung márkanevével megtoldott ismeretlen nevű termék is.

Ahogy bevezetőben írtuk, mi is böngésztünk kicsit az eBay kínálatában, és találtunk jelentős számú egyértelműen hamis, illetve olyan gyanús terméket, amelyről nem hisszük, hogy az eredeti gyártónak sok köze lenne hozzá. Az alábbi fotók csak kettő példa a kínálatból. Mindkettő Duracell elemnek hirdeti magát, de a csomagolás egyik esetében sincsen rendben.

Hamis Duracell ajánlatok az eBay kínálatában

A hamis és bizonytalan eredetű elemekkel javasolt vigyázni. Jó eséllyel már az élettartamuk sem felel meg a beígértnek, a minőségű hiányosságok miatt viszont könnyebben megolvadnak, egészségre ártalmas vegyi anyagok folyhatnak ki belőlük, ráadásul ne felejtsük el, hogy elektronikus eszközökben használjuk ezeket, így végső soron a használt eszköz meghibásodását is okozhatják.

0 Tovább

Ablakon át repül a hamis akksi

Mai videónkban egy sajátos termékmegsemmisítést mutatunk meg nektek. Az anyag készítője az eBay-en keresztül vásárolt akkumulátor töltőt, hogy pótolja a fényképezőgépéhez kapott, de elveszített gyári példányt. A termékért, amelyről átvételkor jött rá, hogy hamisítvány, 20 dollárt fizetett. Az ár alapvetően gyanús kellett volna legyen, de mint mondja, elhitte az ausztrál eladónak, hogy eredeti darabot értékesít.

A kézhez vételt követően több dolog vált számára gyanússá. 1. A csomagot Kínából postázták. 2. Az akksi töltő a korábbitól eltérő csatlakozóval bír. 3. A töltő hátoldalán fejjel lefelé van felragasztva a biztonsági címkézés. 4. A töltő használat közben, sőt utána is égett szagot áraszt.

Na most. Az eBay működési irányelvei szerint a vásárló ilyen esetekben akkor tudja visszaigényelni a pénzét, ha megsemmisíti a hamisítványt. (Ha ugyanis egyszerűen visszaküldené a terméket, akkor fennáll a veszélye annak, hogy valakinek újra eladják.) A megsemmisítést dokumentálni is kell, és ezt a dokumentációt elküldeni az eBay-nek.

Ahogy a bevezetőben is utaltunk rá, videónk készítője megsemmisíti a hamisítványt. Más eszköze nem lévén, kihajítja a kollégium (ahol tartózkodik) ablakán... Szerencsére utóbb kiderül, nem vert vele fejbe senkit, a hamis töltő viszont darabokra törött, felfedve, valójában milyen gyenge minőségű anyagokból készült.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek