Mai videónk azt tanácsolja, hogy tegyünk egy próbát az eBay-en, és nézzük meg milyen gyakoriak a hamis elemek a keresési találatok között. Szót fogadtunk, és megnéztük.

A videó tanúsága szerint számos elferdített nevű termék szerepel a kínálatban. A Panasonic analógiájára így kapható PemesaniG és Ponenlie ("a biztonság kedvéért" mindkettőn almás logó is szerepel), Duracell feliratú elemek, amelyeknek már a csomagolása is gyanús, és a Samsung márkanevével megtoldott ismeretlen nevű termék is.

Ahogy bevezetőben írtuk, mi is böngésztünk kicsit az eBay kínálatában, és találtunk jelentős számú egyértelműen hamis, illetve olyan gyanús terméket, amelyről nem hisszük, hogy az eredeti gyártónak sok köze lenne hozzá. Az alábbi fotók csak kettő példa a kínálatból. Mindkettő Duracell elemnek hirdeti magát, de a csomagolás egyik esetében sincsen rendben.

Hamis Duracell ajánlatok az eBay kínálatában

A hamis és bizonytalan eredetű elemekkel javasolt vigyázni. Jó eséllyel már az élettartamuk sem felel meg a beígértnek, a minőségű hiányosságok miatt viszont könnyebben megolvadnak, egészségre ártalmas vegyi anyagok folyhatnak ki belőlük, ráadásul ne felejtsük el, hogy elektronikus eszközökben használjuk ezeket, így végső soron a használt eszköz meghibásodását is okozhatják.