Egy hamisítvány megsemmisítős videót találtunk mára, amelyben a pórul járt vásárló határozott mozdulattal töri össze az eBay-en vásárolt hamis parfümöt. A hamisítvány megsemmisítésére a pénz visszafizetési garancia érvényesítése érdekében volt szükség.

Internetes vásárlás során sajnos könnyen előfordulhat, hogy minden szándékunk ellenére hamisítványba futunk. Az online piacok, mint az eBay is, rendelkeznek irányelvekkel arra az esetre vonatkozóan, ha a vevő a termék készhez vételét követően észleli, hogy átverték, ezért panaszt tesz. Ilyen esetben az eBay természetesen visszatéríti a vételárat, de cserébe kérheti, hogy a vevő semmisítse meg a terméket, és a megsemmisítést dokumentálja is. Erre példa az alábbi videó, amelyben a pórul járt vevő egy téglával zúzza össze a hamisított Chanel parfümöt.

Ahogy írtuk, sajnos a hamisítványokat nem könnyű elkerülni az interneten, különösen, hogy az eladó megteheti, hogy nem a termék fotóját tölti fel, megtévesztve ezzel potenciális vevőit, akik így a valósággal csak a terméket kézhezvételét követően szembesülnek. Van azonban néhány vásárlási tudnivaló, amelyek betartásával csökkenthető a kockázat.

Először is érdemes kedvező visszajelzésű eladókat választani, ehhez az aukciós oldalakon megnézhetjük az eladó visszajelzéseit, és tájékozódhatunk az interneten, ismerősök, barátok tapasztalatai alapján is. Az online kereskedő oldalán javasolt ellenőrizni az eladó kapcsolattartási adatait, a fizetési és szállítási feltételeket, és célszerű előzetesen meggyőződni a reklamációs lehetőségek meglétéről. Amennyiben a webáruház nem ad meg ügyfélszolgálati elérhetőségeket, szállítási határidőket, és fizetési rendszere sem tűnik biztonságosnak, akkor jobb elkerülni. Az internetes vásárlás esetében legyen az is gyanús, ha a kínált termék feltűnően olcsó, vagy ha a regisztráció során a vásárláshoz nem releváns adatokat kér az eladó.

Bár már csak alig egy hét van az ünnepig, aki még intézi a karácsonyi bevásárlást, az további hasznos tippeket talál a hamisítványok elkerüléséhez ebben a bejegyzésünkben!