Mai videónkban egy sajátos termékmegsemmisítést mutatunk meg nektek. Az anyag készítője az eBay-en keresztül vásárolt akkumulátor töltőt, hogy pótolja a fényképezőgépéhez kapott, de elveszített gyári példányt. A termékért, amelyről átvételkor jött rá, hogy hamisítvány, 20 dollárt fizetett. Az ár alapvetően gyanús kellett volna legyen, de mint mondja, elhitte az ausztrál eladónak, hogy eredeti darabot értékesít.

A kézhez vételt követően több dolog vált számára gyanússá. 1. A csomagot Kínából postázták. 2. Az akksi töltő a korábbitól eltérő csatlakozóval bír. 3. A töltő hátoldalán fejjel lefelé van felragasztva a biztonsági címkézés. 4. A töltő használat közben, sőt utána is égett szagot áraszt.

Na most. Az eBay működési irányelvei szerint a vásárló ilyen esetekben akkor tudja visszaigényelni a pénzét, ha megsemmisíti a hamisítványt. (Ha ugyanis egyszerűen visszaküldené a terméket, akkor fennáll a veszélye annak, hogy valakinek újra eladják.) A megsemmisítést dokumentálni is kell, és ezt a dokumentációt elküldeni az eBay-nek.

Ahogy a bevezetőben is utaltunk rá, videónk készítője megsemmisíti a hamisítványt. Más eszköze nem lévén, kihajítja a kollégium (ahol tartózkodik) ablakán... Szerencsére utóbb kiderül, nem vert vele fejbe senkit, a hamis töltő viszont darabokra törött, felfedve, valójában milyen gyenge minőségű anyagokból készült.