Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lopott formatervekért jár a börtön

Meglehetősen hosszú ideig ülhet börtönben az a három személy, akiket az almás cég második generációs táblagépe formaterveinek ellopásáért ítéltek el Kínában. A terveket a Foxconn nevű elektronikai termékgyártó kínai telephelyén szivárogtatta ki, pontosabban adta el két alkalmazott 200 ezer jüan ellenében. Az üzleti titok haszonszerzési céllal történő megsértésének köszönhetően az iPad2 hamis verziója hamarabb jelent meg Kínában, mint hogy megkezdték volna az eredeti termék forgalmazását.

A Foxconn egyik munkatársa 14 hónapig fog börtönben ülni, társa 2 év felfügesztettet kapott. Vevőjüket 18 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Érdekesség, hogy az Apple első generációs készüléke ugyanígy járt Kínában: az iPed névre keresztelt hamisítványok már rég kaphatók voltak az ázsiai országban, mire az Apple megkezdte saját készüléke forgalmazását.

0 Tovább

Így gyárt Kína autót...

Mára is egy fotó összeállítással készültünk. Ezúttal a formatervezési mintaoltalmak megsértésére nézünk példákat, azaz néhány képpel illusztráljuk, hogyan másolják valami egészen szemérmetlen módon az ismert márkákat az ázsiai autógyártók. Elébb a kínai verzió, majd az eredeti dizájn...

BYD F8 vs. Mercedes CLK

0 Tovább
12
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek