Ha a filmet forgalmazó Warner Bros közleményében nem hangsúlyozná a súlyos szerzői jogi jogsértés elkövetésének tényét, némileg rossz szájízzel ugyan, de még azt is hihetnénk, hogy a legújabb Harry Potter film első 36 percének felbukkanása az illegális letöltő oldalakon egy érdekes marketingfogás. Ha valaki leül otthon és megnézi az első bő félórát, nyilván tudni szeretné, hogy mi történik még, így aztán fogja magát, és elmegy a moziba, megveszi a jegyet, és széles vásznon élvezi végig a filmet...  A Warner azonban azt írja, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kalózvideót eltávolíttassák az internetről, és kiderítsék, honnan és hogyan szivárgott ki a félórás rész.

Hogy lesz-e a nézettség-generáló hatása az első 36 perc kiszivárgásának, az persze kérdéses. Tény viszont, hogy bár a rajongók által régóta várt befejezés első része még csak a héten kerül mozikba (hozzánk a jövő héten érkezik), a torrent oldalakon már most ez a legkeresettebb cím.

Egyelőre és szerencsére, a teljes film kalózkópiája nem került ki az internetre, de a TorrentFreak arra számít, hogy ha ez megtörténik, az előző epizódhoz hasonlóan nagy siker lesz az illegális letöltők körében. Tavaly, közel nyolcmillió illegális letöltéssel a Félvér herceg szerepelt az év 10 legtöbbet letöltött filmje között.


szólj hozzá: Harry Potter + Halál ereklyéi

Akit érdekel hogyan zárul a történet, pontosabban a két epizódos megoldásnak köszönhetően, hogyan közelít a végkifejlethez, az menjen szépen moziba! Úgy az igazi!

 

UPDATE: Még a CNN is arról spekulált, hogy az első 36 perc kiszivárgása inkább a publicitás érdekében történhetett, és nem kalózkodásról van szó. A gyártó Warner azonban hangsúlyozza, lévén, hogy a stúdió legsikeresebb francise-áról van szó, nem kockáztatna ilyen lépéssel. A Fox, amelynek nagy sikerű sorozata épp tavaly esett hasonló módon a kalózok áldozatául, teljesen abszurdnak nevezte az elképzelést, hogy egy stúdió ilyen marketinghúzással éljen. Nos, a stúdió hitelessége elég nagy csorbát szenvedne, ha egyik nap még a kalózkodás ellen tiltakozik, másnap pedig feltölti filmjét mondjuk a BitTorrentre...