A múlt hét óta vetítik a mozikban a Harry Potter széria befejező részét, de a TorrentFreak összesítése szerint a Halál Ereklyéi II. már a múlt héten a tíz leggyakrabban letöltött kalózfilm között szerepelt.

Az utolsó rész ilyen gyors felbukkanása a torrent oldalakon kevéssé váratlan, hiszen a korábbi epizódok a bemutatót követően hasonlóan gyorsasággal jelentek meg a világhálón. A Harry Potter és a Halál ereklyéi első részének első fél órája például már egy héttel a hivatalos bemutatót megelőzően keringett a neten, a teljes film kalózváltozata pedig egy ideig az egyik legkeresettebb kalóztermék volt Nagy-Britanniában.

A hatodik könyvből készült film sem járt jobban: kamerával felvett kalózkópiája már néhány órával a bemutatót követően felkerült a világhálóra, a fekete-piacon pedig alig néhány nappal később jelent meg. A Harry Potter és a Félvér herceg című részt 2009-ben közel 8 millió alkalommal töltötték le illegálisan, így ezzel bekerült az adott év 10 legtöbbet letöltött filmje közé.