Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Injekcióba töltött édességtől a hamis napszemüvegekig (2. rész)

Folytatjuk évösszegző bejegyzésünket. Tegnap a hamis Nutelláktól a Louboutin cipőkig terjedően tekintettük át a legolvasottabb bejegyzéseinket, ma a kínai autó utánzatoktól haladunk a hamis Ray Ban napszemüvegek felismeréséig.

0 Tovább

Elkészült az eddigi legtökéletesebb iPhone klón!

Döbbenetesen kevés időre volt szüksége a kínai hamisítóknak ahhoz, hogy elkészítsék az iPhone 5-ös klónját, ami ráadásul kivételesen jó minőségű. A ZoPhone nem csak formájában, de specifikációiban és tartozékaiban is követi eredetijét.

ZoPhone fehérben

0 Tovább

Hogyan ne vegyünk hamis iPhone 5-öst?

Vitán felül áll, hogy az Apple legújabb iPhone-ja jelenleg az egyik legkeresettebb termék világszerte. Mivel azonban egyelőre csak néhány országban kapható, a keresletre a hamisítók is reagálnak. Íme néhány tipp a hamisítványok elkerüléséhez!

2 Tovább

Nem kaphat új "ruhát" az iPhone 4

Az iPhone 5 kiszivárgott tervei alapján értékesített termékfrissítést egy internetes vállalkozás, amelyet felszólító levéllel keresett meg az eredeti gyártó képviselete. A kereskedő leállítja az értékesítést, de a feladott megrendeléseket még teljesíti.

A jogsértő szerint így fog kinézni az iPhone5 hátlapja

Ahogy hosszú ideje minden Apple termék megjelenését, úgy a legújabb iPhone bemutatását is rendkívüli várakozás előzi meg. A kíváncsiság és a kereslet oly nagy, hogy a kiszivárgott tervek és az új készülékre vonatkozó pletykák alapján már vannak, akik hamisítványokat is gyártanak. Hasonló cipőben jár az iphone5mod.com, amely az iPhone 4 és 4S jelzésű készülékekhez kínált termékfrissítést. Csomagjukban olyan hátlapot, illetve előlapi és oldal paneleket kínálnak, amelyek az iPhone 5 állítólagos tervei alapján készültek. A cég azt ígéri, hogy ezeket a meglévő készülékre illesztve (ehhez csavarhúzó és minden egyéb célszerszám is van a pakkban), a régi telefon úgy fog kinézni, mint a legújabb - még be sem mutatott -  Apple termék.

A portál tevékenysége persze nem maradt észrevétlenül. Az Apple képviselői felszólították, hogy hagyjon fel a termékfrissítő csomagok értékesítésével, és ne használja jogtalanul az iPhone 5 elnevezést, illetve az Apple védjegyet. A portál a felszólítás hatására felfüggesztette az értékesítést, ám közlése szerint a már leadott rendeléseknek még eleget tesz.

(Via: CNet News, iphone5mod.com)

0 Tovább

Kamu mobilok kamu névvel

Sanghaji elektronikai termék piacon futott bele az alábbi, humorosnak ható névelferdítésekbe a Los Angeles Times riportere. A hamisítványok, amelyeket rejtegetés nélkül, nyíltan árusítanak az ismert mobilgyártók védjegyei és logói alapján készültek. A készülékek formatervezésének többnyire köze sincs az eredeti darabokhoz, de a márkanevek alapján nem nehéz rájönni, mi adta az "ihletet".

iPhone

Motorola és Samsung

Motorola és Nokia

Elképesztő a kínálat a mobilpiacon

(Via: latimes.com)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek