Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sörösüvegekben csempészik a telefont

Mai bejegyzésünkben nem hamis, de eredeti termékek feketepiaci és illegális terjesztéséről lesz szó. Azt gondoljuk, hogy ez a sztori hasznos adalékkal szolgál arra, hogy lássuk, a kínai fogyasztók mennyire ki vannak éhezve a trendi márkákra, amely őrült fogyasztói kereslet persze maximálisan ösztönzi a hamisítást is.

A M.I.C. Gadget számol be az esetről, amely szokatlan, de ékes példája annak, hogy az illegális kereskedők minden módot megragadnak arra, hogy a keresletet kielégítsék. A kínai határőrök a Hongkong - Shenzhen határon kaptak rajta egy idősödő hölgyet, hogy 4S jelzésű iPhone készülékeket próbál becsempészni az országba. Tettét különös trükkel próbálta leplezni: a telefonokat üres sörösüvegekbe rejtették azon megfontolás alapján, hogy a régióban gyakori, hogy a szegényebbek gyűjtik az üres üvegeket, amelyekért az újrahasznosító pontokon leadva kisebb összeget kaphatnak.

A határőröknek azonban gyanús lett, hogy az üres üvegek meglepően nehezek, és az alaposabb vizsgálat során felfedezték, hogy nem is üresek. Kiderült, hogy az üvegeket félbevágták, ezekbe három gondosan becsomagolt készüléket dugtak, majd figyelve az illesztésekre, összeragasztották a palackokat. A hölgy csomagjában összesen 216 új iPhone-t találtak a 750 milliliteres üvegekbe rejtve.

(Via: M.I.C. Gadget)

0 Tovább

Megnyalnád az iPhone 5-öst?

Bár a cím talán mást sugall, nincsen semmilyen perverziónk a fogyasztói elektronikai cikkekkel kapcsolatban, viszont ténylegesen egy iPhone 5 nevű "nyalható" terméket mutatunk ma nektek.

Korábban már írtunk róla, hogy a kínai kereskedők igyekeznek minden lehetséges formában illegálisan kihasználni az Apple nevének ismertségét, és ennek alapján a legképtelenebb termékeket látják el az amerikai cég által ismerté tett almás logóval és márkanevekkel. Ennek egyik ékes példája volt az iphone névre keresztelt gázrezsó, egy másik pedig az alább bemutatásra kerülő jégkrém és süti.

Bár iPhone 5-öst hivatalosan még nem lehet kapni, az új készülék iránti várakozásra reagálva egy kínai édességgyártó előállt az iPhone 5 Ice Pop nevű jégkrém ötletével, amely csomagolását tekintve az okostelefont, az édességet tekintve pedig a híres logót formázza. Lehet kapni mangós és körtés ízben is.

Mangós iPhone 5

0 Tovább

Tűzhely az Apple-től?!

Számtalan furcsaságot bemutattunk már itt a blogon, de a ma sorra kerülő termék gondolkodás nélkül dobogós helyre kerülne közöttük. A kínai hatóságok ugyanis nem kevesebb, mint 681 darab gázrezsót foglaltak le, amelyek egy megharapott alma logó mellett az "iPhone" márkajelzéssel vannak ellátva!

A hír szerint a mini tűzhelyeket Wuhan város (Hubei tartomány fővárosa) rendőrsége találta két raktárépület átvizsgálása során. A termék címkézése szerint a gyártó az "Apple China Limited". Mint a lenti fotókon is látható, a merész hamisítványon zöld alapon megjelenik az amerikai számítástechnikai gyártó almás logója, és világsikerű okostelefonja, az iPhone márkaneve.

0 Tovább

Elsiette az iPhone 5-öt Kína

A korábbi várakozásokkal ellentétben az Apple mégsem okostelefonja 5-ös verzióját mutatta be, hanem a már forgalmazott iPhone 4 egy felturbózott változatát, amelyet iPhone 4S-re keresztelt. Így egyelőre továbbra is csak találgatások vannak, vajon az almás gyártó mikorra tervez előrukkolni új készülékével, amelynek kiszivárgott látványtervei alapján Kínában már elkészültek a hamisítványok. Ma a még nem forgalmazott termékről készült replikát mutatjuk be.

Kína szerint ilyen az iPhone5

A készülék valóban hasonlít az iPhone-ra, bár a hozzáértők szerint leginkább az állítólagos látványtervek és az iPhone 4 formatervei szintetizálásának tűnik. Az operációs rendszer az Androidra hasonlít, bár nem az; viszont az applikációk valóban úgy futnak, ahogy azt az Apple készülékek esetében megszokhatták a felhasználók.

A SkyNews beszámolója szerint Kínában számtalan helyen, meglehetősen olcsón lehet kapni iPhone 5-ként hirdetett klónokat. Ezekhez természetesen nem jár a garancia, és a tapasztalat szerint az érintő képernyő sem reagál olyan jól. A kereskedők egy része meggyőződéssel állítja, terméke éppen olyan, amilyen a régóta várt Apple készülék lesz, mások elismerik, hogy nem lehetnek biztosak abban, hogy az ő iPhone 5-ösük mihez is hasonlít.

Itt egy videó is, ami részletesen bemutatja a hamisítványt:

0 Tovább

Kínában már kapható az 5-ös "iPhone"

Egyes pletykák szerint talán szeptember végére várható, hogy az Apple forgalomba hozza legújabb készülékét, az 5-ös számot viselő iPhone-t. A mobiltechnológia iránt érdeklődők kiszivárgott dizájnterveket már láthatták a neten, a valódi specifikációkra azonban a többségnek még várnia kell. Nem úgy a kínaiaknak! A helyi hamisítók ugyanis már piacra dobták a maguk verzióját.

A hamis iPhone 5 első pillantásra alapvetően azokat a bizonyos formatervezése irányokat követi, amelyeket a fentebb jelölt linken is láthatunk. A hamisított okosmobil alig 7 mm vékony, amelyhez képest hivatalos elődje a maga 9,3 mm-es vastagságával nagynak hat. A látványtervek és a hamisítvány között a Home gomb megjelenése jelent látványosabb különbséget: a hamisítványon megtartották a kör formát, míg a terveken megnyújtották a gomb helyét. A hamisítvány egyébként a megszokott iPhone fekete kivitelben, a szokásos oldalgombokkal és irányító panelekkel készült.

0 Tovább
1234
»

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek