Egyes pletykák szerint talán szeptember végére várható, hogy az Apple forgalomba hozza legújabb készülékét, az 5-ös számot viselő iPhone-t. A mobiltechnológia iránt érdeklődők kiszivárgott dizájnterveket már láthatták a neten, a valódi specifikációkra azonban a többségnek még várnia kell. Nem úgy a kínaiaknak! A helyi hamisítók ugyanis már piacra dobták a maguk verzióját.

A hamis iPhone 5 első pillantásra alapvetően azokat a bizonyos formatervezése irányokat követi, amelyeket a fentebb jelölt linken is láthatunk. A hamisított okosmobil alig 7 mm vékony, amelyhez képest hivatalos elődje a maga 9,3 mm-es vastagságával nagynak hat. A  látványtervek és a hamisítvány között a Home gomb megjelenése jelent látványosabb különbséget: a hamisítványon megtartották a kör formát, míg a terveken megnyújtották a gomb helyét. A hamisítvány egyébként a megszokott iPhone fekete kivitelben, a szokásos oldalgombokkal és irányító panelekkel készült.

A Giz-China szerint - ahogy az a fenti képen is látható - a hamis készüléken a hamisítók gondosan szerepeltetik az összes eredetiségjelölő logót, biztonsági jelzést, ami egy eredeti Apple készüléktől elvárunk. Csakhogy, ebben az esetben ez ugyebár nem jelent semmit... 

Az iPhone 4 egyébként ugyanígy járt. Jóval az eredeti értékesítésének megkezdése előtt már szerepelt a hamis verzió a kínai hamisítók kínálatában.