A korábbi várakozásokkal ellentétben az Apple mégsem okostelefonja 5-ös verzióját mutatta be, hanem a már forgalmazott iPhone 4 egy felturbózott változatát, amelyet iPhone 4S-re keresztelt. Így egyelőre továbbra is csak találgatások vannak, vajon az almás gyártó mikorra tervez előrukkolni új készülékével, amelynek kiszivárgott látványtervei alapján Kínában már elkészültek a hamisítványok. Ma a még nem forgalmazott termékről készült replikát mutatjuk be.

Kína szerint ilyen az iPhone5

A készülék valóban hasonlít az iPhone-ra, bár a hozzáértők szerint leginkább az állítólagos látványtervek és az iPhone 4 formatervei szintetizálásának tűnik. Az operációs rendszer az Androidra hasonlít, bár nem az; viszont az applikációk valóban úgy futnak, ahogy azt az Apple készülékek esetében megszokhatták a felhasználók.

A SkyNews beszámolója szerint Kínában számtalan helyen, meglehetősen olcsón lehet kapni iPhone 5-ként hirdetett klónokat. Ezekhez természetesen nem jár a garancia, és a tapasztalat szerint az érintő képernyő sem reagál olyan jól. A kereskedők egy része meggyőződéssel állítja, terméke éppen olyan, amilyen a régóta várt Apple készülék lesz, mások elismerik, hogy nem lehetnek biztosak abban, hogy az ő iPhone 5-ösük mihez is hasonlít.

Itt egy videó is, ami részletesen bemutatja a hamisítványt: