Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ölelkeznek az ellenfelek a kasszasiker kamu plakátján

Egy kínai filmszínház véletlenül egy rajongó által készített kamu poszterrel hirdette a legújabb hollywoodi kasszasikert, a Thor: sötét világ című filmet. A felhasznált hamis plakáton a filmben egymásnak feszülő hősök, Thor és Loki boldogan simulnak egymáshoz, mintha csak a Titanic orráról figyelnék a habokat.


0 Tovább

Kamu hozzászólásokért büntették a Samsungot Tajvanon

A tajvani versenyhivatal több mint 300 ezer dollárra büntette a dél-koreai óriásvállalatot, mert az pénzért vásárolt hamis kommenteket a közösségi médiában. Az ügy különös pikantériáját az adja, hogy a vállalat nem magának vásárolt pozitív véleményeket, hanem egy versenytársának rosszalló megjegyzéseket.

0 Tovább

Így lesz pillanatok alatt Adidas a kínai hamisítványból

Érdekfeszítő bemutatót találtunk az interneten, melyben egy orosz úriember lerántja a leplet a trükkről, amelynek használatával a csempészek megpróbálják átjuttatni a határokon a hamis sportcipőket. Videó a folytatásban.

0 Tovább

Indul a Nagy Nyári Hamisítvány-vadászat!

Láttatok hamisítványt a nyaralás alatt? Meg is vettétek? Ha igen, fotózzátok le és küldjétek el nekünk, mert képeitekkel most nyerhettek!

A fenti fotót a HENT egyik munkacsoportjának vezetője készítette nyaralása során. A kép annyira jól sikerült, hogy meg is adta az ötletet a játék elindításához.

Nagy Nyári Hamisítvány-vadászat címmel fotópályázatot hirdetünk a No Kamu Facebook oldalán, ahova a nyáron látott hamisítványokról készült fotók beküldését várjuk. A kép készülhet belföldön, külföldön, nyaralás vagy miniszünidő alatt, munkából hazafelé menet, esetleg bevásárlás közben is, ábrázolhat hétköznapi, meglepő, vicces, váratlanul felbukkanó, botrányosan rosszul sikerült, sőt veszélyes hamisítványt, a lényeg, hogy a fotó saját, a téma pedig a hamisítás legyen.

A hamisítványokról készült fotókat a No Kamu Facebook oldalán tudjátok feltölteni. A beküldött pályaművek közül a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) szakmai zsűrije választ ki két nyertes képet.

Ha nincsenek hamisítványokról készült képeitek, akkor is érdemes velünk játszani!

Szavazzatok a feltöltött képekre, mert a HENT a legtöbb közönségszavazatot kapott kép beküldőjét közönségdíjjal honorálja, és a szavazók között is sorsol ki értékes nyereményt!

Nyeremények:

1 darab Police ékszer

1 darab Playboy óra

2 darab Tissot sporttáska

Beküldési határidő: 2012. szeptember 17.

Eredményhirdetés: 2012. szeptember 20.

Játsszatok velünk!

0 Tovább

Fadarabot kapott iPad helyett!

Az átverések iskolapéldájáról ír egyik mai cikkében a Daily Mail: az amerikai hölgy belement egy parkolóban megkötött üzletbe, de az ígért olcsó iPad helyett ezt kapta:

Vajon miért néz ki úgy, mint ha meg lenne égve?

A hír szerint a csalók egy dél-karolinai gyorsétterem parkolójában környékezték meg áldozatukat, és egy iPad készüléket ajánlottak neki megvásárlásra. A táblagépért 300 dollárt kértek (az eredeti ára 500 dollár körül mozog). Az olcsó árat azzal magyarázták, hogy nagy tételben vettek táblagépeket. Mivel a nőnél nem volt elég pénz, azt mondta, csak 180 dollárt tud adni az eszközért. Az eladók gyorsan bele mentek az alkuba (már ez gyanús kellett volna legyen), átadták a FedEx-es dobozt, ami súlyra rendben volt, majd elhajtottak.

Mikor a nő később kinyitotta a csomagot, akkor jött rá, hogy az almás cég terméke helyett egy festett fadarab van a dobozban, hátoldalán az almával, előoldalán festett kerettel és böngésző, e-mail és iPhoto ikonokkal.

Tanulság? Soha ne vegyetek semmit, amit parkolóban, láthatóan nem legális úton kínálnak. Soha ne vegyetek semmit, aminek az ára túl szép, hogy igaz legyen. De ha mégis legyőzhetetlen kényszert éreznétek a vásárlásra, nyissátok ki a dobozt, és legalább nézzétek meg, mi az, amiért fizetnétek! 

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek