Az átverések iskolapéldájáról ír egyik mai cikkében a Daily Mail: az amerikai hölgy belement egy parkolóban megkötött üzletbe, de az ígért olcsó iPad helyett ezt kapta:

Vajon miért néz ki úgy, mint ha meg lenne égve?

A hír szerint a csalók egy dél-karolinai gyorsétterem parkolójában környékezték meg áldozatukat, és egy iPad készüléket ajánlottak neki megvásárlásra. A táblagépért 300 dollárt kértek (az eredeti ára 500 dollár körül mozog). Az olcsó árat azzal magyarázták, hogy nagy tételben vettek táblagépeket. Mivel a nőnél nem volt elég pénz, azt mondta, csak 180 dollárt tud adni az eszközért. Az eladók gyorsan bele mentek az alkuba (már ez gyanús kellett volna legyen), átadták a FedEx-es dobozt, ami súlyra rendben volt, majd elhajtottak.

Mikor a nő később kinyitotta a csomagot, akkor jött rá, hogy az almás cég terméke helyett egy festett fadarab van a dobozban, hátoldalán az almával, előoldalán festett kerettel és böngésző, e-mail és iPhoto ikonokkal.

Tanulság? Soha ne vegyetek semmit, amit parkolóban, láthatóan nem legális úton kínálnak. Soha ne vegyetek semmit, aminek az ára túl szép, hogy igaz legyen. De ha mégis legyőzhetetlen kényszert éreznétek a vásárlásra, nyissátok ki a dobozt, és legalább nézzétek meg, mi az, amiért fizetnétek!